Meth Napisano 22 Czerwca 2013 Napisano 22 Czerwca 2013 Witam, Zdaję sobie sprawę,że tematów podobnych jest pewnie sporo ale i tak postanowiłem napisać. Mam nadzieję,że nie zostanę zbesztany bo już powoli tracę siły. Od dłuższego czasu poszukuję roweru MTB dla siebie,ale im bardziej wchodzę w las tym bardziej jest ciemno i jestem głupszy Mam 183 cm wzrostu,ważę 105 kg. Szukam roweru z jak najlepszym sprzętem w miarę moich możliwości finansowych. Zależy mi na jak najlepszej ramie, hamulce tarczowe hydrauliczne, amortyzator pewnie najlepiej olejowy no i to chyba tyle z wymagań. Nie mam specjalnie uprzedzeń co do marki ale nie mam zamiaru płacić jedynie za markę. Zasadniczo rower będzie używany w terenie ale do pracy może też będę czasem jeździł. Ponadto planuję raczej kupno na dłuższy czas więc zależy mi na czymś konkretnym na tyl ile mnie stać. Kwota do wydania jest też dość elastyczna No chyba,żeby coś używanego dobrego... Doradzi ktoś coś?
rezox Napisano 22 Czerwca 2013 Napisano 22 Czerwca 2013 Dużego wyboru nie ma: http://www.unibike.pl/evolution.html W tej cenie dostajesz dobry amortyzator i 140kg DCM co przy twojej wadze może być istotne (DCM krossa to 110kg) Ponadto planuję raczej kupno na dłuższy czas więc zależy mi na czymś konkretnym na tyl ile mnie stać. Nic konkretniejszego w okolicach 2000zł nie dostaniesz. Unibike z racji stosunku cena/jakość zrobiły się ostatnio bardzo popularne. W trójmieście widuje je dużo częściej niż np. krossa.
Smyq90 Napisano 22 Czerwca 2013 Napisano 22 Czerwca 2013 Skoro jest sporo takich tematów to po co nowy zakładać. Nie podałeś nawet widełek cenowych. Podaj jakieś modele to może ktoś napisze który najlepszy w stosunku jakość / cena.
PjeseczeQ Napisano 22 Czerwca 2013 Napisano 22 Czerwca 2013 Kross Black Edition 3 z Martes'a + zmiana od razu XCM na używanego Rock Shox'a jakiegoś czy chociażby XCR jeśli ci fundusze pozwolą.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.