Skocz do zawartości

[ok.1400] Który rower lepszy montego czy Kross

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam 

Chcę kupić mojej Dziewczynie nowy rower po Dużej selekcji zostały mi dwa...

http://allegro.pl/rower-holenderski-alu-montego-daily-3-biegi-kosz-i3337958288.html

Ten uważam że jest ok. Przeglądałem wiele forum i ma wszystko czego rower potrzebuje... Lecz moja dziewczyna do wielkich nie należy (wzrost 164) a rama 20 calowa :/

http://allegro.pl/show_item.php?item=3332806289&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62

Za to ten kusi mnie Ceną, ilością przełożeń, Ramą, lecz odstrasza przednią piastą w którym znajduje się dynamo... Rower ma być na długie wycieczki, i nie chciałbym by przez ten opór z powodu (prawie 900 gramowej) przedniej piasty zakup byl nie udany...

Czego oczekuje od roweru: Wygody Wygody i jeszcze raz wygody :) No i oczywiście by się pedałowało przyjemnie i zbytnio nie męczyło, bo co bedzie jak wybierze rower i tylko ten wysiłek jej wystarczy (do zimy daleko :P ) ;)

Jestem otwarty na wszelkie sugestie :) Jeśli ktoś ma lepszą propozycję z Chęcią przemyślę... 

Napisano

Jak z wagą ? Bo nie wiem czy w tym http://www.kross.pl/pl/2013/comfort/modo-2-0 przypadku ten wolnobieg by nie zdechł zbyt szybko, a poza tym w punkcie Kross'a jakimś tam ci opuszczą cenę po negocjacjach i zmieścisz się w budżecie.

Do Seto np. troszkę za daleko budżetowo, a Classico chyba też ma dynamo, więc odpada z tego co piszesz...

no waga to 50 kg :) Dbam o dziewczynę :) Ogólnie u mnie nic nie odpada :) Dynamo to nie kalectwo, lecz chciałbym by ktoś napisał jak się czuje to dynamo w piaście, wczoraj się na tym skupiłem na forum i ... nie znalazłem wpisów użytkowników. 

Napisano

Mimo wszystko ja bym bardziej polecał jakieś lepsze LED'y od Meridy czy Kellysa z allegro.

Skoro 50kg, to ten wolnobieg sobie da radę. Zawsze można w przyszłości wymienić - nic nie jest na stałe. ;)

Napisano

Mimo wszystko ja bym bardziej polecał jakieś lepsze LED'y od Meridy czy Kellysa z allegro.

Skoro 50kg, to ten wolnobieg sobie da radę. Zawsze można w przyszłości wymienić - nic nie jest na stałe. ;)

Dzieki :) Nadal jestem głupi :P Nic nie wiem :)

Napisano

To ja może podsumuję - Modo 2.0 patrząc czysto teoretycznie ma osprzęt niskiej półki, ale jeśli chodzi o przeznaczenie tzn. jak największy komfort podczas jazdy, to powinien się sprawdzić.

To zupełnie coś innego niż zwyczajny cross czy mtb...

Napisano

to ja się zapytam ..jak z wagą ale tych pokazanych rowerów. zapewne każdy z nich coś około 20kg.

dziewczyna 50kg będzie ciągnąć 20kg rower.

Napisano

ROTFL na rowerze się jeździ...

Poza tym, to nie carbon żeby ważył 10kg, a 15kg to nic specjalnego jeśli chodzi o ramę aluminiową i całą resztę...

Fakt jedyn waży 15 kg. drugi 19,5 kg. Ale przecież ludzie jezdza takimi rowerami i żyją ;) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...