nopel Napisano 21 Czerwca 2013 Napisano 21 Czerwca 2013 Witam.Na codzień jeżdżę w fr/dh, chciałbym spróbować kolarstwa.Co polecacie na absolutny początek, za nie duże (max 300zł) pieniądze? Ewentualne naprawy/wymiany/konserwacje mogę sam zrobić. Na jakie groszowe rowery polować? Interesuje mnie uzyskiwanie dużych prędkości, i przyjemności z pokonywania zakrętów, A NIE ROBIENIE DŁUGICH TRAS. Doświadczenie... hmm, 3 lata na motocyklu szosowym jeździłem (miałem wypadek, i nie mogę jeździć ze względów rodzinnych....), i to tyle (na samym rowerze to jeżdżę od.. ja wiem, 10 lat, ale tylko górskie a od ok. roku fr/dh) Cena wiem że ultramała, ale chodzi o to że często pojawiają się kolarki za grosze, rodem z prlu itd, może coś z tych? Aha, mam 168cm
PjeseczeQ Napisano 21 Czerwca 2013 Napisano 21 Czerwca 2013 300 zł i szosówka ? Chyba, po to, żeby w nią włożyć 3x tyle żeby ruszyła z miejsca za sprawą swojego napędu... LOL...
Piotrek383 Napisano 21 Czerwca 2013 Napisano 21 Czerwca 2013 Hmm, za 300-400 zł dostaniesz już jakąś starą, używaną kolarzówkę. Trzeba się dobrze rozejrzeć.
nopel Napisano 21 Czerwca 2013 Autor Napisano 21 Czerwca 2013 Moje wymiary:Dobra, to jak nie 300 to po prostu najmniej ile da się wydać aby kupić kolarke.Jaki rozmiar ramy dla mnie? Chodzi mi o bardziej precyzyjne dobieranie rozmiaru, niż na podst. samego wzrostu.
oski84 Napisano 21 Czerwca 2013 Napisano 21 Czerwca 2013 Ja mam do zaoferowania Wagant Sport z lat 70 http://tablica.pl/oferta/rower-szosowy-romet-wagant-sport-ostre-kolo-single-speed-kolarzowka-ID35foR.html
nopel Napisano 21 Czerwca 2013 Autor Napisano 21 Czerwca 2013 Nie za duży jak dla mnie?Jaki ja powinien miec rozmiar ramy? Prosze o podsływanie linków do ofert które są opłacalne.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.