d3n13d87 Napisano 4 Lipca 2013 Napisano 4 Lipca 2013 Ja polecam przejrzeć inne elementy, u siebie walczyłem z suportem, a okazało się że strzelają stery... Po demnontażu łożysk okazało się że pracowały praktycznie na sucho...
segate Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 Dźwięk wydobywa się tylko przy trochę silniejszym pedałowaniu, a przy pedałowaniu bez obciążenia lub przy bardzo mocnym dźwięku brak. Skręcę dziś to wszystko i na dokładnie wymytym wyczyszczony i nasmarowanym napędzie zobaczę bo w niedziele bym się już gdzieś wybrał a przy takim stukaniu to brak przyjemności a nawet wstyd jak ktoś obok jedzie.
Roonin Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 Ty sprawdz lepiej czy to nie pedały a nie korba. Najczęściej to one hałasują.
segate Napisano 6 Lipca 2013 Napisano 6 Lipca 2013 Pedałom robiłem gruntowny przegląd i nic nie wskazuje że to mogą być one. Wczoraj wkręcając suport ( wszystko gładko i prosto) po mocniejszym dokręceniu(jak na we wszystkich poradnikach i filmikach) misek surport strasznie ciężko chodził i musiałem troszkę poluzować z lewej strony przez co miska lekko ok 1mm wystaje. Jutro wybiorę się na trasę i zobaczymy czy się coś poprawiło. Jak nie, wracamy na warsztat.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.