LittleBorokaMan Napisano 19 Czerwca 2013 Napisano 19 Czerwca 2013 Witam. Mam stary rowerek w którym suport ma nabijane miski i wianki z kulkami, korba jest na jeden klin. Całość jest zmęczona, mnie z resztą też męczy ciągłe dobijanie i wymiana klinów dlatego tez chciałbym wymienić suport na taki z łożyskami maszynowymi i na kwadrat. Z tego co się orientowałem to większość suportów jest z gwintem. Pytanie brzmi czy jest możliwość wymiany suporu, jesli tak to co proponujecie? Wiem ze można wymienić suport na kwadrat bez zmiany sposobu jego montowania (nadal będzie na miskach) ale zależałoby mi na jego bezawaryjności. Czy znacie jakieś gotowe rozwiązania?
Mod Team Puklus Napisano 20 Czerwca 2013 Mod Team Napisano 20 Czerwca 2013 A jeszcze jak byś sie pochwalił co to za rama ... podał więcej ważnych detali np średnica i szerokość mufy ...
LittleBorokaMan Napisano 20 Czerwca 2013 Autor Napisano 20 Czerwca 2013 Rower to stary Mistral średnica mufy to +/-5cm (nie mam suwmiarki więc nie jestem w stanie zmierzyć dokładnie) a jej szerokość to +/-7cm
Mod Team Puklus Napisano 20 Czerwca 2013 Mod Team Napisano 20 Czerwca 2013 Był gdzies tu taki temat, też suport wciskany o podobnej średnicy, nie wiem czy taki. Poszukaj. Ale ogólnie ciężko będzie.
LittleBorokaMan Napisano 27 Czerwca 2013 Autor Napisano 27 Czerwca 2013 No niestety nic ciekawego nie znalazłem więc zostaje mi wymienić jedynie miski, wianki i ośkę na kwadrat.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.