Skocz do zawartości

[Napęd] Dodanie do roweru zębatki

AtomXB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, wpadłem na genialny pomysł ,że dodam do mojego roweru : Kellys bluff 30 korbę z trzema biegami zapewniło by mi to większy komfort z jazdy i bardziej łagodne pedałowanie .

Pytaniem jest czy ta korba : 

http://allegro.pl/nowa-truvativ-blaze-3-1-howitzer-175mm-44-32-22-i3331266909.html

Podeszła by do takiego zestawienia : 

korby bikes-crankset.gif TRUVATIV Ruktion 1.0

manetki bikes-shifters.gif SHIMANO Acera SL-M390 Rapidfire Plus

przerzutka tył bikes-r-derailleur.gif SHIMANO Acera M390

ilość biegów bikes-speed.gif 9

kaseta bikes-freewheel.gif SRAM PG-950-9 (12-23)

Napinacz mógł bym zdemontować oraz skrócić łańcuch a jeździł bym ciągle na najniższym biegu więc przerzutki przednie będą mi nie potrzebne .

Napisano

piszesz:

Kellys bluff 30 korbę z trzema biegami zapewniło by mi to większy komfort z jazdy i bardziej łagodne pedałowanie

a następnie:

Napinacz mógł bym zdemontować oraz skrócić łańcuch a jeździł bym ciągle na najniższym biegu więc przerzutki przednie będą mi nie potrzebne

czym będziesz zmieniał przełożenie ? Po co chcesz kupić korbę 3 rzędową i używać jako 1 rzędowej skoro już taką posiadasz ?

Napisano

piszesz:

a następnie:

czym będziesz zmieniał przełożenie ? Po co chcesz kupić korbę 3 rzędową i używać jako 1 rzędowej skoro już taką posiadasz ?

Aktualnie posiadam korbę z jednym biegem z zębatka 36 zębów 

Gdybym kupił korbę z trzema biegami założył bym łańcuch na najniższy bieg czyli na zębatkę 23 zęby o ile się nie mylę .

Napisano

Noto kup sobie tylko zębatkę ... korba na 90% ma mocowanie pod nią.

Jaką polecasz do 100 złotych i maksymalnie 25 zębów .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...