Skocz do zawartości

[do 2200 zł] Unibike Viper , Specialized CT Sport. Który wybrać.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Chcę kupić nowy rower crossowy który ma służyć na dojazd do pracy i a wolnym czasie jazda po lesie.

Mam 174 cm wzrostu i ważę 75 kg.

Mam upatrzone dwa rowery

linki :

http://www.alpebike.pl/rower-specialized-ct-sport-int-orgsil-12-p-9629.html        -           2000 zł

oraz

http://www.unibike.pl/vipergts.html.         -       2100 zł

Proszę o ich porównanie i pomoc w doborze.

Pozdrawiam!

Napisano

Spec jest słabiej wyposażony, warto go wybrać tylko pod warunkiem że pozycja i jazda na nim będą Ci bardziej pasowały. ... jednak różnica w osprzęcie jest spora.

Napisano

No ja właśnie orientowałem się w temacie Viperów i Zethosów. Przedstawiciel handlowy Unibike (na Wrocek) dzwonił do Unibike i oni już na ten rok mają komplet, zostało im 50 sztuk bodajże Viperów do złożenia, ale wszystkie już są zamówione... ponoć jedna 19stka Vipera będzie dostępna, bo do mnie dzwoniono z ofertą ;)

Napisano

Spec jest słabiej wyposażony, warto go wybrać tylko pod warunkiem że pozycja i jazda na nim będą Ci bardziej pasowały. ... jednak różnica w osprzęcie jest spora.

ta spora różnica w osprzęcie między tymi rowerami będzie dla mnie odczuwalna podczas jazdy, albo osprzęt będzie po czasie bardziej awaryjny,

Napisano

No ja właśnie orientowałem się w temacie Viperów i Zethosów. Przedstawiciel handlowy Unibike (na Wrocek) dzwonił do Unibike i oni już na ten rok mają komplet, zostało im 50 sztuk bodajże Viperów do złożenia, ale wszystkie już są zamówione... ponoć jedna 19stka Vipera będzie dostępna, bo do mnie dzwoniono z ofertą ;)

Ja swojego Vipera zamówiłem pod koniec stycznia i otrzymałem w połowiel lutego chyba. Cena katalogowa ale w tej cenie 10 % wartości roweru dali w osprzęcie. Dziś byłem w sklepie w którym kupowałem Vipera i stał Zethos model 2012 chyba za ok.2500 zł w rozmiarze 19.

Co do samego Vipera przy przejechaniu ok 700 km nie stwierdziłem usterek. Dokręciłem jedynie piszczący mostek i podregulowano mi tylną przerzutkę.

Jedna uwaga jest taka że opony które są zamontowane fabrycznie powodują że jazda na piasku lub podobnej nawierzchnie nie jest komfortowa. Po prostu opony są za wąskie aby jeździć po takim terenie. Dlatego można jechać krótkie odcinki, większe to już męczarnia. W sumie za te pieniązki to dobry sprzęt i śmiga aż miło.

Napisano

Spec tej jakości co ten Unibike będzie sporo droższy, Spec to dobra firma i płaci się za naklejkę :) Unibike warty swej ceny zdecydowanie.

Napisano

Spec tej jakości co ten Unibike będzie sporo droższy, Spec to dobra firma i płaci się za naklejkę :) Unibike warty swej ceny zdecydowanie.

dziękuje :thumbsup:  .Wybieram Unibike.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...