uka Napisano 18 Czerwca 2013 Napisano 18 Czerwca 2013 Witam, Proszę o poradę w temacie zakupu roweru. Żonka miała rower Garego Fishera z ramą o geometrii genesis. Niestety wzięli i zajumali go. Teraz ja mam problem ponieważ tamten był najlepszy, idealny itp i innego nie chce . Teraz poszukuję roweru z ramą o podobnej geometrii lub czegoś co przypadnie żonce do gustu. Z tego co się zorientowałem to Gary Fisher jest już tylko jako 29'er. Do tego powiedzmy do 3k PLN szału nie ma jeśli chodzi o osprzęt. Gdzieś obiło mi się o uszy, ze podobno Specialized ma najbardziej zbliżoną geometrię - czy to prawda? Zastanawiałem się nad Specialized Rockhopper Comp model z 2012r Możecie wspomóc w biedzie i doradzić co jeszcze można zakupić. Dobrze żeby był amorek niezłej jakości (żonka reaguje lekkim uczuleniem na Santour XCR , XCM itp - czy słusznie ?). Mam budżet do 3tyś. Pozdrawiam, Łukasz
Rulez Napisano 18 Czerwca 2013 Napisano 18 Czerwca 2013 Nie ma rowerów z geometrią zbliżoną do Genesis z amorem lepszym niż XCR i ceną do 3000 coś zbliżonego (czyli stosunkowo długa rama, ale nie tak krótki tylny trójkąt) : http://www.trekbikes.com/pl/pl/bikes/mountain/cross_country/mynx/mynx/#/pl/pl/model/fit_sizing?url=pl/pl/bikes/mountain/cross_country/mynx/mynx
uka Napisano 18 Czerwca 2013 Autor Napisano 18 Czerwca 2013 Nie ma rowerów z geometrią zbliżoną do Genesis z amorem lepszym niż XCR i ceną do 3000 Tak mi też wyszło z poszukiwań. A czy zakładając, ze XCR lub XCM przejdzie? Poza tym jak jest z tymi santourami z tych serii? Jak z ich trwałością? W tym temacie jestem jak to się mówi lajkonikiem . Może nie ma co się napinać i spokojnie można na nich pojeździć ze 2 lata i potem wymienić - pytanie tylko jak z gwarancją na ramę. Bo Gary i chyba Specialized mają dożywotnią gwarancję na ramę ale nie wolno wymieniać amortyzatora (utrata gwarancji)
Rulez Napisano 18 Czerwca 2013 Napisano 18 Czerwca 2013 XCR to najtańszy amortyzator który naprawdę działa, wszelkie XCM czy XCT nie zasługują na takie miano.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.