Skocz do zawartości

[rower] Geometria zbliżona do Genesis GF

uka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Proszę o poradę w temacie zakupu roweru. Żonka miała rower Garego Fishera z ramą o geometrii genesis. Niestety wzięli i zajumali go.

Teraz ja mam problem ponieważ tamten był najlepszy, idealny itp i innego nie chce :( . Teraz poszukuję roweru z ramą o podobnej geometrii lub czegoś co przypadnie żonce do gustu. Z tego co się zorientowałem to Gary Fisher jest już tylko jako 29'er. Do tego powiedzmy do 3k PLN szału nie ma jeśli chodzi o osprzęt. 

Gdzieś obiło mi się o uszy, ze podobno Specialized ma najbardziej zbliżoną geometrię - czy to prawda? Zastanawiałem się nad Specialized Rockhopper Comp model z 2012r

Możecie wspomóc w biedzie i doradzić co jeszcze można zakupić. Dobrze żeby był amorek niezłej jakości (żonka reaguje lekkim uczuleniem na Santour XCR , XCM itp - czy słusznie ?).

Mam budżet do 3tyś. 

Pozdrawiam,

Łukasz 

Napisano

Nie ma rowerów z geometrią zbliżoną do Genesis z amorem lepszym niż XCR i ceną do 3000 ;)

Tak mi też wyszło z poszukiwań. A czy zakładając, ze XCR lub XCM przejdzie? 

Poza tym jak jest z tymi santourami z tych serii? Jak z ich trwałością? 

W tym temacie jestem jak to się mówi lajkonikiem ;). Może nie ma co się napinać i spokojnie można na nich pojeździć ze 2 lata i potem wymienić - pytanie tylko jak z gwarancją na ramę. Bo Gary i chyba Specialized mają dożywotnią gwarancję na ramę ale nie wolno wymieniać amortyzatora (utrata gwarancji)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...