Skocz do zawartości

[Do 1500zł] Merida Matts 10-V

CreWo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam taki problem na rowerach się nie znam całkowicie ale chcę kupić sobie rower. Bedzie on do zwykłej jazdy po mieście czasem w jakiś teren ale to nie będzię jakieś nie wiadomo co, jak już to łagodne ścieżki w lesie. Do dyspozycji mam jakieś 1500 zł, wymagań zbytnio nie mam dużych, byle jeździł :D

Niedawno wróciłem ogólnie ze sklepu rowerowego i miałem okazję na jazdę próbną na rowerze Merida Matts 10-V. Z wyglądu rower mi się podoba, a i dosyć dobrze się jeździło (wygodnie itp.). Mówię dosyć bo w sumie nie mam do czego porównać (stary rower jest mały i kupiony 8 lat temu).

Główne pytanie czy rower ten jest godny uwagi, czy lepiej poszukać czegoś innego ( a może macie jakieś propozycje). Jeszcze raz mówię że całkowicie nie znam się na rowerach. Rower chcę kupić w sklepie w Białymstoku (olympic, peleton, sprint czy jakiś inny sklep rowerowy) nie ufam sieciom sklepów typu Auchan, Real itp. a z drugiej strony nie chcę też kupować zbytnio przez internet (no chyba że naprawdę jakaś okazja się znalazła to może).

Dodam jeszcze że mam 186 wzrostu i rama do tej Meridy to była 22 cale.
Konkretniej taki rower:
http://www.ceneo.pl/22392278#tab=spec

Napisano

Unibike Crossfire, Kross Evado 2.0... ?

Ew. jak masz tam gdzieś Martesa to przyglądnij się Kross'owi Black Edition 2 - Level A2 w innym malowaniu i tańszy. Tylko, że to bardziej terenowiec...

Zawsze można na allegro brać Kands'a Maestro/Energy 1300 Disc/Lazaro Integral V/Evolution V.

Napisano

Jeżeli ci się podoba i dobrze się na niej czujesz to bierz, ale cenowo do jakości wypada bardzo słabo w porównaniu do wymienionych rowerów. Ładny napis znanej marki albo lepszy osprzęt. 22 cale to chyba przesada do twojego wzrostu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...