Skocz do zawartości

[do 1500] rower na dlugie dystanse crosowy albo trekkingowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Chcialbym kupic rower ktory bylby na dlugie dystanse. Najlepiej z bagaznikiem albo z mozliwsocia zamocowowania. Do tego dobrze by bylo zeby mial prądnice w piascie, kola 28" i rama 61-63cm(podobno taki wymiar ramy na 187cm wzrostu). Chcialbym zeby to byl rower crossowy(czy jak to sie tam pisze) albo trekkingowy. Nie wiem ktory lepszy bylby na dlugie wyprawy bo sie na tym nie znam ale gdzie stam wyczytalem ze ktorys wlasnie z tych. Zeby nie bylo, ze jestem leniem i nie chce sam sobie poszukac, to pwoiem, ze szukalem ,ale nic w sumie ciakwego nie moglem znalezc. Zreszta nie wiem w jakims sklepie bo znam tylko allegro a w innych sklepach to tylko jest po pare rowerow trekkingowych. Tak wiec prosilbym o jakies porady. Z gory dzikei za podpowiedzi.

Napisano

I pamiętaj o jednym.

Przy twoim wzroście rama w rozmiarze 57cm to maks chyba, że masz nieproporcjonalnie długą nogę.

Przy tym samym wzroście 57 cm daje mi 1 cm luzu między górną rurą, a moimi jajkami ;]

Napisano

Nie lepiej zamiast Lazare, np. Unibike Vision GTS 2013?

Nie. Lazaro wypada sporo korzystniej.

Co do wielkości ramy, to rozmiar 61-63 cm. może byłby dobry, gdyby chodziło o starą kwadratową ramę ze sztywnym widelcem, natomiast nowe rowery z amortyzatorem mają nieco inne proporcje. 23" to wydaje się być maks - zależy od konkretnego modelu, może być mniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...