Skocz do zawartości

[Rama] Pękanie ramy czy lakieru ? AUTHOR

Prodigy95

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam problem z moja nówka rama bo ma praktycznie 4 miesiace i jest mało jedzona, rama to author traction 2012, złożyłem na niej cały rower na XT, Reconie itp. typowo do xc przejchałem na niej 2 maratony, pękniecie jest pod przelotka przedniej przerzutki ostatnia przelotka przed przerzutką na rurze podsiodłowej, i tu moje pytanie jest to pekniecie lakieru czy pekniecie ramy ? załączam foto:

https://lh4.googleusercontent.com/aUB3JJsRKjZP-gwKMIctlEAmiFvvnh_nQ-RFT9jDEA=w431-h574-no

Sztyce mam 400mm więc to wykluczam ; ) zastanawiam sie czy to nie wina przerzutki bo mam dość mocna spreżynę w przedniej przerzutce.

Nikt nie rozwinie mojego tematu ? :)

Napisano

tak ta biała rysa, pojedziłem troche nie powieksza się, ogólnie to pekniecie jakieś nie symetryczne starasznie nierówne w jednym miejscu nawet rozgałezia się, wydaje mi się że wina lakieru, ale niewiem może ktoś się wypowie jeszcze, ogólnie to jakieś dziwne miejsce peknięcia...

Napisano

To raczej nie pękniecie bo nie ma powodu aby było w takim miejscu. Ten rejon ramy nie jest narażony na duże siły więc byłbym w sporym szoku gdyby w tej pozycji i tym miejscu pękła rama.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...