Skocz do zawartości

[siodełko] Zamiana do kands 1300

oscare

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

dobra cena. choc do vader siodelko mozna sie, tylek, przyswyczaic. faktycznie jest twarde ale przez ponad 2 lata na nim jezdrzenia nie rozlecialo sie. 

Serdecznie Ci dziękuję. Fajnie że ktoś chciał mi pomoc. :) No ale teraz dzięki Twojej wypowiedzi mam dylemat.:)

Napisano

Tyłek to sprawa indywidualna ...

Nie jest jednoznacznie powiedziane że miękkie siodełko będzie wygodniejsze od twardszego ...

Aktualnie SanMarco Blaze zamieniłem na Selle Italia Shiver Flow ... i dla mnie Shiver jest wygodniejsze od Blaze ...

Ale mimo ze Blaze jest twarde to było na tym samym poziomie wygody co Accent Derry który  jest grubaśny i miękki.

Pozdro

Napisano

Otóż problem w tym że ja niemam żadnego porównania i w tych sprawach jestem zielony. Pewnie bym nie kombinował, ale oczytałem się że ponoc tamto jest wybitnie niewygodn, a ja swoje waże (około 100)
Ale chyba na dłuższe wypady miększe będzie lepsze?

Napisano

Jak już pisałem ... siodełko to mocno indywidualna sprawa ...

Ja osobiście nie lubię miękkich kanapowych siodełek ... a czy twoje 4 litery takie lubią ... nie wiem.

Ojciec ma Kands`a 1300 ... po regulacjach robiłem szybką rundę tym rowerem i mi te siodełko nie przeszkadzało ... ojciec natomiast chce skierować się w stronę miększego siodełka. 

Pozdro

Napisano

tez waze okolo setki. siodelko jest twarde, ale po kilku jazdach przyzwyczailem sie do tego i nie zwracam na to zadnej uwagi. natomiast chce podkreslic, ze po ponad 2 latach uzytkowania nadal jest cale. na twoim miejscu bralbym rower z vaderem , pojezdzi na nim troche-siodelko tez musi ulozyc sie pod ciebie. i jesli nie bedziesz z niego zadowolony to kupisz mieksze. ale bedziesz wiedzial czego szukac, na zasadzie tego, ze twarde ci nie lezy.

pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...