kamazik Napisano 9 Czerwca 2013 Napisano 9 Czerwca 2013 Witam Zastanawiam się nad rowerem CROSS raczej do rekreacyjnych jazd 60%asfalt i 40%las. Sledze forum i chyba najbardziej pasowałby mi Zethos, ale jego cena jest chyba poza moim zasięgiem. Postanowiłem zainteresować się złożeniem roweru w sklepie rowerowym. Czy moglibyście mi coś doradzić?? Jakie komponenty wybrac (klase), ew polecić jakaś ramę, kola itd.... Ja: 193cm/90kg/89cm noga Z góry dzieki Pozdrawiam
Piehursson Napisano 9 Czerwca 2013 Napisano 9 Czerwca 2013 Postanowiłem zainteresować się złożeniem roweru w sklepie rowerowym. co chcesz przez to uzyskać?
kamazik Napisano 10 Czerwca 2013 Autor Napisano 10 Czerwca 2013 co chcesz przez to uzyskać? Rower z mozliwie najlepszym osprzętem... Tak mi sie bynajmniej wydaje... Jezeli chodzi o markowe rowery to pewnie padloby na Vipera, zastanawiam sie czy mozna zlozyc cos lepszego, lzejszego...
Piehursson Napisano 10 Czerwca 2013 Napisano 10 Czerwca 2013 Dobrze rozumiem, że chcesz złożyć rower z osprzętem lepszym niż Viper ale w cenie Vipera? Jeśli tak to myślę, że Ci się ta sztuka niestety nie uda.
kamazik Napisano 10 Czerwca 2013 Autor Napisano 10 Czerwca 2013 Dobrze rozumiem, że chcesz złożyć rower z osprzętem lepszym niż Viper ale w cenie Vipera? Jeśli tak to myślę, że Ci się ta sztuka niestety nie uda. Dlatego właśnie chciałem się Was zapytać o zdanie
lisulisu Napisano 10 Czerwca 2013 Napisano 10 Czerwca 2013 Dlatego właśnie chciałem się Was zapytać o zdanie jesli interesuje Cie dwuipolmiesieczna taka maszyna w tej lub bardzo podobnej cenie : http://www.bikekatalog.pl/2013//rowery/992/Leader.Fox.Point.Pro/ to daj znaka
kamazik Napisano 10 Czerwca 2013 Autor Napisano 10 Czerwca 2013 jesli interesuje Cie dwuipolmiesieczna taka maszyna w tej lub bardzo podobnej cenie : http://www.bikekatalog.pl/2013//rowery/992/Leader.Fox.Point.Pro/ to daj znaka Niestety, cena jest poza moim budżetem.
lisulisu Napisano 10 Czerwca 2013 Napisano 10 Czerwca 2013 Niestety, cena jest poza moim budżetem. ale ja mowie o twoim przedziale czyli 2200-2400 max
kamazik Napisano 10 Czerwca 2013 Autor Napisano 10 Czerwca 2013 ale ja mowie o twoim przedziale czyli 2200-2400 max Wszytko fajnie, ale poszukuję czegoś 23"
rafalzi90 Napisano 11 Czerwca 2013 Napisano 11 Czerwca 2013 Wydaje mi się, że do Twoich potrzeb lepszy byłby 29er. Cross to jednak przeznaczenie 10-20% las, i to też raczej ubite ścieżki. 29erem poszalejesz już całkiem konkretnie, a strata na asfalcie też wcale nie będzie taka wielka. Minusem jest to, że na chwilę obecną jednak za tę samą cenę w crossach jest odrobinę lepszy osprzęt. Ja z tego powodu w moim niskim (1200zł) budżecie wziąłem Crossa. Ale w Twoim już chyba coś można znaleźć z 29erów - tu niech wypowie się jakiś fachowiec. Co do składania - jeśli Ci się nie spieszy, to zimą, wyszukując mozolnie części w okazyjnych cenach na Allegro, złożyłbyś coś lepszego niż oferują producenci. Ale w chwili obecnej, nawet kupując części taniej niż ceny katalogowe, nie ma na to szans.
kamazik Napisano 11 Czerwca 2013 Autor Napisano 11 Czerwca 2013 Wydaje mi się, że do Twoich potrzeb lepszy byłby 29er. Cross to jednak przeznaczenie 10-20% las, i to też raczej ubite ścieżki. 29erem poszalejesz już całkiem konkretnie, a strata na asfalcie też wcale nie będzie taka wielka. Minusem jest to, że na chwilę obecną jednak za tę samą cenę w crossach jest odrobinę lepszy osprzęt. Ja z tego powodu w moim niskim (1200zł) budżecie wziąłem Crossa. Ale w Twoim już chyba coś można znaleźć z 29erów - tu niech wypowie się jakiś fachowiec. Co do składania - jeśli Ci się nie spieszy, to zimą, wyszukując mozolnie części w okazyjnych cenach na Allegro, złożyłbyś coś lepszego niż oferują producenci. Ale w chwili obecnej, nawet kupując części taniej niż ceny katalogowe, nie ma na to szans. W sumie pewnie i masz racje Co 29er to nad nim myslalem, ale jezdzil bede pewnie 80% czasu z dziewczyną wiec jednak wolniej i spokojnie wiec chyba nie potrzebuje az tak mocnego sprzetu. Znalazlem taka oferte i bardzo mi sie podoba: http://allegro.pl/show_item.php?item=3304045551 Co myslicie ??
rafalzi90 Napisano 11 Czerwca 2013 Napisano 11 Czerwca 2013 W sumie pewnie i masz racje Co 29er to nad nim myslalem, ale jezdzil bede pewnie 80% czasu z dziewczyną wiec jednak wolniej i spokojnie wiec chyba nie potrzebuje az tak mocnego sprzetu. Znalazlem taka oferte i bardzo mi sie podoba: http://allegro.pl/show_item.php?item=3304045551 Co myslicie ?? Wygląda świetnie. Pytanie z ile pójdzie oraz czy naprawdę potrzebujesz aż tak dużej ramy? 23,5 to już naprawdę rozmiar pod giganta i dobrze byłoby się wcześniej przymierzyć, choćby pod tegoroczny model. Aa i co do 29era - zrobisz jak zechcesz. Jak z dziewczyną, to według mnie tym bardziej powinien być właśnie taki rowerek. Nie zależy Ci bardzo na tempie na szosie, a do tego masz pełen komfort w lekkim terenie - nie zakopie Ci się w byle piachu i nie musisz się martwić o przebicie opony, czy pokrzywienie koła poza szosą. No chyba, że zależy Ci na komforcie jazdy, ale wtedy też trekking a nie cross (bo wbrew opisowi ten Cube to cross)
kamazik Napisano 11 Czerwca 2013 Autor Napisano 11 Czerwca 2013 Wygląda świetnie. Pytanie z ile pójdzie oraz czy naprawdę potrzebujesz aż tak dużej ramy? 23,5 to już naprawdę rozmiar pod giganta i dobrze byłoby się wcześniej przymierzyć, choćby pod tegoroczny model. Aa i co do 29era - zrobisz jak zechcesz. Jak z dziewczyną, to według mnie tym bardziej powinien być właśnie taki rowerek. Nie zależy Ci bardzo na tempie na szosie, a do tego masz pełen komfort w lekkim terenie - nie zakopie Ci się w byle piachu i nie musisz się martwić o przebicie opony, czy pokrzywienie koła poza szosą. No chyba, że zależy Ci na komforcie jazdy, ale wtedy też trekking a nie cross (bo wbrew opisowi ten Cube to cross) Jezeli chodzi o rozmiar ramy to mierzylem 23" Zethosa i był ok. Wiem ze ramie nie rozna... Postaram sie gdziesz przymierzyc A jak myslicie ile rower z linku moze byc wart?? Oczywiscie biorąc pod uwagę, że jest uzywany...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.