Skocz do zawartości

[Amortyzator] SR Suntour XCR LO vs RST Omega TNL

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Przymierzam się do kupna amortyzatora do 300 zł i mam dylemat pomiędzy XCR LO a Omega TNL. Kupiłbym Raidona ale nie mam tyle kasy. Słyszałem pozytywne opinie o XCR i myślę żeby go kupić ,ale w podobnej cenie jest Omega. O Omega słyszałem że jest to szajs ,ale może RST się poprawił i zaczął robić lepsze amorki. Jeździł ktoś może na tych amorkach? Jeżeli tak to prosiłbym o opinie. Co lepiej wybrać XCR czy Omegę? 

http://allegro.pl/amortyzator-rst-omega-tnl-100mm-v-brake-czarny-i3286955245.html

http://allegro.pl/suntour-xcr-l-o-100-v-b-disc-amortyzator-srebrny-i3292595449.html

Napisano

Na moje oko Omega z wyglądu wydaje się być solidna. Mógłby być też używany amor ,ale koniecznie z pivotami . Maksymalnie do 300 zł.

Napisano

z tych dwóch słyszałem raczej pochlebniejsze opinnie jednak o xcr jeśli może być używany to wstrzymaj się troche bo pewnie bede sprzedawał raidona o przebiegu jakis 700km

• Mod Team
Napisano

W widelcu za 300zł na bak sie "anoda" czyli czarna powłoka zetrze z goleni i będzie brzydal. Jednak, Omega ma lepszy tłumik.

Napisano

Lepiej poczekaj  miesiąc lub dwa dozbieraj parę zł i kup coś z czego będziesz zadowolony, takie jest moje zdanie oczywiście zrobisz jak zechcesz.

Napisano

Może poczekam te 2 miesiące i kupie Raidona. Aktualnie mam Spinnera za 100 zł ,który pękł na podkowie. Da się na tym jeździć?

• 2 miesiące temu...
Napisano

Odgrzeje trochę kotleta, ale mam u siebie w rowerze RST Omega TnL 100mm z rocznika modelowego 2009 w czarnym macie. Jeżdżę głównie po asfalcie, ale zdarzają się też łąki i pola :-) Średnio rocznie przejeżdżam od 2.000 do 5.000 kilometrów więc amortyzator ma przejechane plus minus 15.000 kilometrów. Nie odczuwam dyskomfortu, luzów i jakiś niepokojących objawów. Jeżeli chodzi o amortyzator w tym przedziale cenowym to ze swojej strony subiektywnie patrząc mogę go polecić. Jedynie brakuje mi blokady skoku na kierownicy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...