Rades Napisano 7 Czerwca 2013 Napisano 7 Czerwca 2013 Witam wszystkich:) Pierwszy post toteż wybaczcie ewentualne niedociągnięcia. Przymierzam się do zakupu solidnego (jak na moja kieszeń) cross-a +/- 1400 -1800 zł i nie chciałbym stać się pożywką dla, któregoś ze sprzedawców w moim mieście zwłaszcza, że na rowerach nie znam się zupełnie. Rower ma służyć na trasy nie przekraczające 100 km głownie asfalt i szlakówka, polne drogi..... Wstępnie wytypowałem Merida TFS 100-V 26’’ (2013) http://www.rowerymerida.pl/produkt525/matts-tfs-100-v-rower-merida.html Merida Crossway 40-V (2013) http://www.rowerymerida.pl/produkt563/crossway-40-v-rower-merida.html Unibike Crossfire GTS 2013 http://www.unibike.pl/crossfiregts.html czy też Viper Cube LTD CLS - black white print 2013 http://www.cube.eu/pl/tour/cross/ltd-cls/ Jakie jest wasze zdanie o w/w maszynach, o Unibike już co nieco tutaj poczytałem i mam cholerny mętlik w głowie. Wcześniej moim faworytem był Crossfire teraz skłaniam się do dołożenia w Vipera. Anonimowy jest dla mnie Cube a na Meridzie jeździ od 1,5 roku dziewczyna z tym że na http://www.bikekatalog.pl/2010/rowery/1059/Merida.Juliet.20-V.(damski)/ ona jest zadowolona ja jednak niekoniecznie bo na Kands Maestro to nie musiałbym sie chyba co kilometr zatrzymywać a "kolarzówka" po ojcu na osprzęcie Shimano ale kupiona w 87' wygrzebana ze strychu:). Poprawione
Gość PiotrowskiGD Napisano 7 Czerwca 2013 Napisano 7 Czerwca 2013 Poprawione Doradzał ślepy kulawemu... Sam stoję przed podobnym wyborem, szukam w podobnym przedziale cenowym Crossa. Z tych co podałeś to w/g mnie: - Merida TFS 100-V 26’’ (2013) - to chyba wstawiłeś omyłkowo - bo to MTB - Merida Crossway 40-V (2013) - najlepsze z tych 3-ch przełożenia na tylnej kasecie i większość podzespołów na ACERA za wyjątkiem tylnej przerzutki w ALIVIO - Unibike Crossfire GTS 2013 - tu podobnie jak MERIDA z tym, ze to sprawdzony POLSKI producent i chyba lepszy przedni amirtyzator - Cube LTD CLS - black white print 2013 - chyba najbardziej markowy spośród całej trójki, ale to tylko subiektywne odczucie. Amortyzator bez blokady więc odradzałbym. Cube ma już wyprzedaż i w swoich salonach daje 15 % rabatu już teraz. Z tej propozycji brałbym Unibika bądź Meridę Cross. Jednakże sam jak wcześniej powiedziałem stoję przed podobnym wyborem i jeszcze dołożyłbym tutaj Kands Maestro z zastrzeżeniem, że nie posiada on pełnego ALIVIO jak się reklamuje. Kands Maestro ma mechanizm korbowy serii Acera lub Altus, czyli segment niżej. ALIVIO ma oznaczenia bodaj FCM-4xx Nie wiem czy pomogłem.
Rades Napisano 7 Czerwca 2013 Napisano 7 Czerwca 2013 do Merida Crossway 40-V robiłem dzisiaj przymiarkę i dostałbym ją za 1550 na V-brake albo 1800 na tarczowych, koła 28 i rama 17' całkiem wygodnie, Unibike Crossfire GTS też dostępny, cena katalogowa. Myślę jeszcze nad Viperem ale dzisiaj jeszcze był w kartonie. Biorąc pod uwagę osprzęt, rozumiem że crossfire i crosway za wiele się nie różnią? jak na ich tle wygląda Viper i co z Cube (cholernie przypadła mi do gustu kolorystyka ramy ale nie wiem czy warte to cacko 2K).
Woytek Napisano 11 Czerwca 2013 Napisano 11 Czerwca 2013 witam Nie chcę zakładać nowego tematu, więc zapytam tutaj. We wrześniu planuję kupić krossa evado 4.0 i nie wiem o ile spadnie jego cena. Orientuje się ktoś może o ile spadają ceny rowerów po sezonie ? I czy będzie jeszcze dostępny model z 2012 roku ? Pozdrawiam
Gość PiotrowskiGD Napisano 11 Czerwca 2013 Napisano 11 Czerwca 2013 We wrześniu planuję kupić krossa evado 4.0 i nie wiem o ile spadnie jego cena. Orientuje się ktoś może o ile spadają ceny rowerów po sezonie ? I czy będzie jeszcze dostępny model z 2012 roku ? Pozdrawiam Z takimi pytaniami to tylko do wróżki. Nie wiemy czy będzie wówczas dostępny model 2013 a Ty jeszcze pytasz o 2012? Nikt Ci nie odpowie, poszukaj najpierw sklepu który będzie takowy rower posiadał. Potem targuj się.... Nikt tej pracy za Ciebie nie wykona. A rower niczego sobie. Kross Evado mi się osobiście podoba. Jednakże na tym forum nie ma za dobrej opinii.
Woytek Napisano 11 Czerwca 2013 Napisano 11 Czerwca 2013 Dlatego właśnie chciałem zapytać czy jest takie coś pewne, teraz już wiem, że muszę szukać okazji po sklepach. Dziękuje za pomoc. P.S Świetne forum dużo wiedzy, ciężko nie znaleźć czegoś o naprawie rowerów
Woytek Napisano 16 Czerwca 2013 Napisano 16 Czerwca 2013 Witam Jeszcze takie pytanko. Jakie są różnice między ceną krossa na stronie producenta, a tą w sklepach ? Pozdrawiam
rdy Napisano 16 Czerwca 2013 Napisano 16 Czerwca 2013 Witam Jeszcze takie pytanko. Jakie są różnice między ceną krossa na stronie producenta, a tą w sklepach ? Pozdrawiam Żadne, tj w sporej cześci sklepów jest o jakieś grosze drożej o które ci później łaskawie opuszczą cene i wyjdzie na to samo
Woytek Napisano 16 Czerwca 2013 Napisano 16 Czerwca 2013 To muszę powiedzieć, że jestem zaskoczony, myślałem, że w sklepach będzie taniej. Dzięki za odpowiedź
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.