Skocz do zawartości

[do 4000pln] tandem na wyprawę

lbt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie,

Chciałbym się poradzić w związku z zakupem tandemu.

Myślimy o dłuższym wyjeździe (1500-2000km) tego lata. Cały bagaż (łącznie z namiotem, jedzeniem itd) jechałby na rowerze, będzie to spore obciążenie. Drogi w zdecydowanej większości asfaltowe, więc dużych wstrząsów nie powinno być.

Czy miał ktoś z Was jakieś doświadczenia z tandemami na tego typu wyjazdy? W internecie można znaleźć informacje, że przy dużym obciążeniu w tandemach może pęknąć rama, ale żadnych konkretów, poradników, czy polecanych modeli nie znalazłem.

W oko wpadły mi te modele:

Na moje oko, oprócz ostatniego który podpadł mi jakością naklejek ;) wszystkie prezentują się nieźle. Viking jest znacznie tańszy niż Panthery.

Dodatkowym kryterium wyboru będzie też waga, bo będę musiał dodatkowo płacić za każdy kilogram powyżej 18kg.

Dzięki za pomoc
Pozdrowienia
Bartek
Napisano

Witam ponownie,

Co myślicie o specyfikacji tego Vikinga? Cenowo wychodzi najkorzystniej, ale też istotne ile rzeczy trzeba będzie zamienić.

Dzięki!

http://www.viking-bikes.com/products/Tandem/5038-Companion.html

Specification   Frame

26” Wheel Hi-Tensile Tandem Frame

Fork

Hi-Tensile 26” Wheel

Gears

Shimano 21 Speed with Shimano STI Control, EZ-Fire Plus Levers, Shimano Freewheel, and Shimano Rear Derailleur

Chainset

Triple Chainset with Alloy Cranks and Chainring Chainguard, 2 x Single Chainsets with Alloy Cranks and Double Chainring Chainguards

Bottom Bracket

Eccentric Cartridge

Wheels

26” Alloy Double Wall Rims with Alloy Hubs

Tyres

26” x 2.35” All Black Tyres

Brakes

Powerful Alloy ‘V’ Type Brakes with Shimano Alloy Levers

Steering

Silver Riser Handlebars with an Alloy A-Head Stem and an Adjustable Reach Alloy Rear Stem

Saddle

Viking Comfort Padded Design Brown Saddles with Chrome Seat Posts

Features Brown Comfort Grips and Alloy Kickstand

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...