Piehursson Napisano 10 Czerwca 2013 Napisano 10 Czerwca 2013 @@MMB, mail to jedno a rzeczywistość drugie Kiedy dostałeś taką informację? Poza tym to, że do Maestro są ładowane NVX nie znaczy, że takie same powinny być ładowane do Lazaro, jedno nie ma z drugim wiele wspólnego Oto Lazaro z montowanym amorkiem NEX Do tej pory nikt z posiadaczy Lazaro nie ma blokowanego NVX'a (lub Ci, którzy mają grają niemca i się nie zdradzają). Być może jednak ta sytuacja się zmieni wraz z nowo wystawionymi rowerami.
kjubas Napisano 13 Czerwca 2013 Autor Napisano 13 Czerwca 2013 Fajna sprawa to forum. Dobrze jest spytać jednak kogoś kto się zna. Dzięki panowie, bardzo mi pomogliście. Decyzja podjęta. Kupię Lazaro. Mam jeszcze jedno pytanie za 1000 punktów. Czy wie ktoś gdzie ten rowerek można przymierzyć i kupić w Warszawie? Nie chcę na allegro bo nie wiem czy dobiorę dobry rozmiar posiłkując się tylko tabelką. Za duże ryzyko a odsyłanie i zamienianie to niepotrzebna dopłata.
Piehursson Napisano 13 Czerwca 2013 Napisano 13 Czerwca 2013 w W-wie przymierzysz go tylko jeśli uda Ci się znaleźć rowerzystę, który będzie tak miły i pozwoli Ci go dosiąść Widocznie słabo czytałeś o Lazaro bo wszem i wobec wiadomo, że można go kupić tylko u jednego sprzedawcy i tylko na allegro.
kjubas Napisano 13 Czerwca 2013 Autor Napisano 13 Czerwca 2013 W takim razie jaki rozmiar powinienem wziąć według Was?
Piehursson Napisano 13 Czerwca 2013 Napisano 13 Czerwca 2013 a ile masz od gleby do jajec? i jaką pozycję na rowerze preferujesz bardziej wyprostowany czy pochylony?
kjubas Napisano 13 Czerwca 2013 Autor Napisano 13 Czerwca 2013 Rowerem jeżdże tylko jak jakiś złapię. Każdy jest inny. Nie mam ulubionej pozycji. Chciałbym jeździć na dalsze wycieczki tym rowerem. Myślę, że pozycja nieco pochylona bardziej preferowana od całkiem pionowej. do jajec około 80 cm (plus minus 1,5 cm)
Piehursson Napisano 13 Czerwca 2013 Napisano 13 Czerwca 2013 przy moim wzroście 177 i wysokości do jajec 79-80 cm 19" Maestro jest na styk, w butach nad ramą mam jakieś 3-4 cm luzu. Ze stokowym pulpitem pozycja jest w miarę wygodna ale nie wyprostowana, na dłuższe wypady może być. Po przeszczepie mostka i kierownicy mam teraz pozycję leżącą i nie jest już tak wygodnie. Mojej żonie kupiliśmy 17" Lazaro i tam pozycja jest megakomfortowa dla mnie w porównaniu z moimi 19".
kjubas Napisano 13 Czerwca 2013 Autor Napisano 13 Czerwca 2013 przy moim wzroście 177 i wysokości do jajec 79-80 cm 19" Maestro jest na styk, w butach nad ramą mam jakieś 3-4 cm luzu. Ze stokowym pulpitem pozycja jest w miarę wygodna ale nie wyprostowana, na dłuższe wypady może być. Po przeszczepie mostka i kierownicy mam teraz pozycję leżącą i nie jest już tak wygodnie. Mojej żonie kupiliśmy 17" Lazaro i tam pozycja jest megakomfortowa dla mnie w porównaniu z moimi 19". czyli na Ciebie bardziej komfortowy byłby 17" jednak? dobrze rozumiem?
Piehursson Napisano 13 Czerwca 2013 Napisano 13 Czerwca 2013 jeżeli potrzebowałbym komfortowego roweru na długie wycieczki to zdecydowanie 17". Ja natomiast potrzebowałem roweru, który oprócz codziennych dojazdów do pracy (18 km w jedną stronę) będzie mi służył w treningu uzupełniającym do biegania, stąd decyzja o kupnie 19" i późniejszej zmianie kokpitu i usportowieniu roweru. Ja jestem z tego wyboru bardzo zadowolony. Najlepiej wybierz się do jakiegoś sklepu rowerowego i poszukaj rowerów o zbliżonych rozmiarach do Lazaro 17" i 19" i przymierz się do nich. Ja przed kupnem udałem się do Decathlonu i tam sprawdziłem co i jak. Wiadomo, każdy rower ma trochę inną geometrię i na każdym będzie się inaczej siedzieć ale będziesz sobie w stanie wyrobić zdanie, która wielkość ramy będzie dla Ciebie najlepsza. Zawsze też w przypadku większej ramy może pokombinować jak ja z kokpitem ale pójść w inną stronę niż ja. Chociaż cross z założenia powinien być właśnie rowerem bardziej sportowym
kjubas Napisano 17 Czerwca 2013 Autor Napisano 17 Czerwca 2013 Rower zamówiony! Opcjonalne amortyzatory niestety niedostępne w tym momencie. Trudno. Dam opinię na temat tego roweru kiedy go otrzymam. W te parę dni chcę się przygotować do małej przejażdżki i do dłuższych wypadów za miasto. Czy możecie polecić jakiś zestaw bagażnik/ sakwy w rozsądnej cenie? Czy to w ogóle nie ma żadnego znaczenia i brać naajtańsze? Wiem że jest tego wiele w internecie ale trudno się zdecydować jeśli nie ma się o tym pojęcia.
Piehursson Napisano 17 Czerwca 2013 Napisano 17 Czerwca 2013 bagażnik zamów u bf_nike za dopłatą 40 zł. Całkiem fajny, udźwikg do 25kg i przygotowany pod montaż sakw.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.