bacakatowice Napisano 28 Maja 2013 Napisano 28 Maja 2013 WItam Posiadam kierownicę FSA XC 180 wraz z mostkiem FSA OS 190 100mm Dziś po okazyjnej cenie zakupiłem mostek X-mission Comp 90 mm średnicę mocowania Kierownicy mam 31,8 mm Mostek FSA z kierownicą FSA pasują idealnie (komplet) A teraz mostek X-mission Comp z kierownicą FSA pasuję ale nie dochodzi dokładnie (patrz zdjęcie) Czy wszystko jest OK ????Dokładnie nie zmam się i chce zaczerpnąć informacji Pozdrawiam Foto:
rzezniol Napisano 28 Maja 2013 Napisano 28 Maja 2013 Jest prawie OK ... Całość powinna być tak skręcona aby obie szczeliny były niemal identyczne ... Szczelina to normalna sprawa. Pozdrawiam
bacakatowice Napisano 28 Maja 2013 Autor Napisano 28 Maja 2013 Jest prawie OK ... Całość powinna być tak skręcona aby obie szczeliny były niemal identyczne ... Szczelina to normalna sprawa. Pozdrawiam Właśnie o to mi chodziło Czyli mam się nie przejmować i jeździć ??
miti09 Napisano 28 Maja 2013 Napisano 28 Maja 2013 nie przejmuj się, jak chcesz żeby było po równo to poluzuj dolne śruby i dokręć górne
kontooo2 Napisano 28 Maja 2013 Napisano 28 Maja 2013 Nie jest ok, zrób tak jak napisał kolega wyżej. Poluzuj górne i dolne następnie dokręcaj na zmianę tak żeby były równe szczeliny.
bacakatowice Napisano 28 Maja 2013 Autor Napisano 28 Maja 2013 no właśnie jest problem, bo jak chce zrobić 2 równe szczeliny to dolna śruba po prawej stronie w ogóle się nie wkręca :/ wszystkie wchodzą oprócz tej, Tak jakby był gwint objechany a nie jest, bo jak dolna szczelina jest mniejsza niż górna to śrubą się wkręca cała. Hmm dziwne
rzezniol Napisano 28 Maja 2013 Napisano 28 Maja 2013 Jeżeli śruba jest wystarczająco długa to gwint masz objechany ale nie na całej długości ... Wkręć rozkręć wszystko i zweryfikuj otwór ... jeżeli gwint jest głębiej to daj dłuższą śrubę żeby przypadkiem ta nie wyrwała resztki gwintu. Pozdro
bacakatowice Napisano 29 Maja 2013 Autor Napisano 29 Maja 2013 Ok już gotowe o kupiłem dłuższą śrubę za około 20 gr. i wkręciła się. Szczeliny są można powiedzieć równe (ciężko jest ustawić idealnie). Czyli już po kłopocie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.