Skocz do zawartości

[Rower] Sco Supreme - Czy warto kupić?

Meier

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałbym prosić o pomoc. Mam okazję kupić prawie identyczny rower jak ten http://www.stulencykel.se/wp-content/uploads/2011/06/96522.jpg za dość niską kwotę tj. 480zł

Różni się jednak tym, że posiada tylną przerzutkę w piaście. Na 99% jest to Shimano Nexus 7. Tym samym z przodu jest jeden jedna zębatka. Stan wizualny bardzo dobry, ponadto właściciel powiedział, że przywiózł go z Danii jakiś czas temu, ale dość rzadko użytkuje dlatego chcę sprzedać. Facet to kumpel mojego szefa wiec można mu wierzyć 

Opony i obręcze również wyglądają bardzo przyzwoicie. Nie pamiętam ich specyfikacji, bo widziałem go dosłownie 5 minut w tym 3 jeździłem z czystej ciekawości, ale wydaję mi się 700 x 28c, firmy nie pamiętam.

Z faktu, że wielu tam części nie ma jest dość lekki i to na pewno na plus. Pytanie jak z trwałością tej przerzutki? 

Generalnie rzecz biorąc perspektywa jest taka, że jak ta przerzutka umrze to zamontuje po prostu normalną piastę, wrzucę kasetę i przerzutkę na hak (mam nadzieje, że jest gdzie przykręcić hak). Koło na tył kasetą mam.

Wydaję mi się, że rower jest wart sporo więcej niż mam szansę go kupić. Cena za jaką facet chciałby sprzedać to co najmniej 600 zł. No chyba, że ja się skuszę.

W poniedziałek będę go jeszcze testował i popatrzę na jakich podzespołach jest.

Generalnie szukam maszyny do szybkiego poruszania się po szosie. 2-3 razy w tygodniu dojazd do pracy przy sprzyjających warunkach. Droga 100% asfalt gładki jak na torze F1. Ewentualnie jakiś wypad na weekend. Szosa była by mile widziana, ale nie przy moim budżecie dla interesuję się takimi półśrodkami.

Z góry dzięki za pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...