Skocz do zawartości

[max do 1300] rower dla dużego

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po pierwsze witam wszystkich użytkowników.

Bardzo proszę o opinie - jaki rower w cenie jak wyżej powinienem wybrać?

Póki co nie chcę kupować droższego, ponieważ nie wiem na ile starczy mi zapału i wolnego czasu.

Mieszkam w Bielsku-Białej, więc rower do jazdy asfaltowej (ale górki) i może trochę leśnej.

Co istotne - mam 196 cm i ważę ok. 110 kg.

Będe wdzięczny za podpowiedzi.

Pozdrawiam.

Tomek

• 4 tygodnie później...
Napisano

Po pierwsze witam wszystkich użytkowników.

Bardzo proszę o opinie - jaki rower w cenie jak wyżej powinienem wybrać?

Póki co nie chcę kupować droższego, ponieważ nie wiem na ile starczy mi zapału i wolnego czasu.

Mieszkam w Bielsku-Białej, więc rower do jazdy asfaltowej (ale górki) i może trochę leśnej.

Co istotne - mam 196 cm i ważę ok. 110 kg.

Będe wdzięczny za podpowiedzi.

Pozdrawiam.

Tomek

podbijam..

rozumie, ze takie pytania otwarte nie sa mile widziane.

dzisiaj bylem w sklepie...poki co zdecydowalem sie na rower trekkingowy.

sprzedawca zaproponowal mi:

- kellys saphix i przede wszystkim

- kellys axell (chyba z 2012 - ten bialy) za 1900. Uwazacie, ze to dobry wybor (wiem, cena wyzsza niz w temacie), a moze w tej cenie warto co innego.

bardzo prosze o opinie,

tomek

Napisano

podbijam..

rozumie, ze takie pytania otwarte nie sa mile widziane.

dzisiaj bylem w sklepie...poki co zdecydowalem sie na rower trekkingowy.

sprzedawca zaproponowal mi:

- kellys saphix i przede wszystkim

- kellys axell (chyba z 2012 - ten bialy) za 1900. Uwazacie, ze to dobry wybor (wiem, cena wyzsza niz w temacie), a moze w tej cenie warto co innego.

bardzo prosze o opinie,

tomek

Ten Axell to nie trekking, tylko cross. Za tę cenę to całkiem przyzwoity wybór - można znaleźć coś lepszego jeśli: a) jest się mniejszego rozmiaru; B) dopuszcza się zakup przez internet. A więc w Twoim przypadku - brać tego Kallysa.. Zainteresuj się tylko danymi producenta, co do udźwigu roweru - jeśli masz zamiar kiedyś jechać gdzieś dalej i montować bagażnik i sakwy, to dolicz to do koniecznie do wagi. Roumiem, że rama to 23"?

Inna opcja to rower używany - często trafiałem właśnie rowery dla wysokich - taniej niż normalnie, bo rynek zbytu mniejszy.

Napisano

Ten Axell to nie trekking, tylko cross. Za tę cenę to całkiem przyzwoity wybór - można znaleźć coś lepszego jeśli: a) jest się mniejszego rozmiaru; B) dopuszcza się zakup przez internet. A więc w Twoim przypadku - brać tego Kallysa.. Zainteresuj się tylko danymi producenta, co do udźwigu roweru - jeśli masz zamiar kiedyś jechać gdzieś dalej i montować bagażnik i sakwy, to dolicz to do koniecznie do wagi. Roumiem, że rama to 23"?

Inna opcja to rower używany - często trafiałem właśnie rowery dla wysokich - taniej niż normalnie, bo rynek zbytu mniejszy.

dzieki za odpowiedz. Oczywiscie rama 23''.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...