kox Napisano 21 Maja 2013 Napisano 21 Maja 2013 Witam. Otóz mam dośc stare koło, chociaż mało używane. Bardzo długo leżało, zardzewiałe na wierzchu, ale wyczyści się i będzie raczej dobre. Dość już kasy w tym roku na rower wydałem, ciągle coś się psuje, jak pech to pech. Jednego dnia poszło koło, dętka, opona, klocki hamulcowe i jeszcze siodełko się porysowało. A wszystko zaczęło się od ósemki. Tak więc mam zamiar użyć to koło. Tylko nie mogę wyjąć osi, jest chyba trochę za krótka i chcę wymienić, ewentualnie nasmarować i spróbować to upchnąć, bo z jednej srony jest więcej luzu, a z drugiej brakuje. Ale oś nawet nie chce się przesunąć. W tym zósemkowanym kole oś wyjąłem bez problemu kręcać w lewo. A w tej za nic nie mogę. Są tam takie 2 nakrętki, ale nie wiem czy to przez to, bo na starym też miałem jedną nakrętkę a się odkręciło. Próbowałem z dwoma kluczami i nakrętkami, ale niestety to nie jest tak, że jak złapie jednym kluczem to drugim zablokuje oś. I własnie nie wiem nawet czy poszłoby gdybym odkręcił te nakrętki czy nie. Kolega ma w piwnicy imadło, to moze bym zacisnął oś i to odkręcił, ale nie wiem jakby to wyglądało w praktyce. Albo jakbym młotkiem w oś przymłucił to dobry pomysł?
Kiciok Napisano 21 Maja 2013 Napisano 21 Maja 2013 co Daj zdjęcie, bo nicholery nie rozumiem co napisałeś. Najlepiej z obu stron.
koristo Napisano 21 Maja 2013 Napisano 21 Maja 2013 popieram,daj zdj to dopiero jakieś postanowienia wyjdą.
kox Napisano 21 Maja 2013 Autor Napisano 21 Maja 2013 Oto zdjęcia. Po prostu nie mogę wykręcić tej ośki, ani w lewo ani w prawo, po prostu się kręci, ale oś stoi w miejscu. Podkreślam, że koło stare i zardzewiałe, to może gwint w środku zardzewiał albo coś?
kox Napisano 22 Maja 2013 Autor Napisano 22 Maja 2013 Nie ważne, dałem radę już. Musiałem przytrzymać tą nakrętkę w głebi nasadowym i dopiero odkręcać. A tak przy okazji, jakbym chciał wolnobieg wymienić, to muszę mieć specjalny klucz prawda? Zauważyłem, że jak koło rusza się względem wolnobiegu to wtedy koło ma większe opory i szybciej traci na prędkość niż jakby wolnobieg ruszał się z kołem. Czy to znaczy, że jak pedałuje to wtedy są mniejsze opory niż jak łańcuch jest w spoczynku? Czy to normalne czy to wina koła?
Kiciok Napisano 22 Maja 2013 Napisano 22 Maja 2013 Nikt Ci nie odpisał, bo zdjęcia nie działają. Tak, wolnobiegu musisz mieć specjalny klucz.
kox Napisano 22 Maja 2013 Autor Napisano 22 Maja 2013 Aha, dzięki. Dziwne, u mnie zdjęcia są, a raczje były, przed chwilą, teraz już nie ma. Pewnie w cache'u przeglądarki się zachowały. Następnym razem muszę wrzucić linki do zdjęć, bo coś tu nie działa prawidłowo. Btw. zeditowałem poprzedniego posta i jeszcze małe pytanko dodałem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.