Skocz do zawartości

[kółka tylnej przerzutki] Czy można zastosować Tacx

Dudi17

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, uszkodziłem 2 kółka tylnej przerzutki (Shimano Deore RD-591) Muszę kupić nowe i tutaj pytanie.

Czy kupić oryginalne kółka Shimano na tulejkach aluminiowych, czy kółka Tacx lub BBB na łozyskach maszynowych.

Czy nie ma problemu z tymi podkładkami dołączonymi do zestawu, zeby to spasować na szerokość śruby mocującej?

Czy są takie kółka kompatybilne z 9 rzędowym łańcuchem?

Skoro mam 9 rzędowy napęd to dobrze przeczytałem ze musze miec kółeczka Tacx T4060 a nie np T4020?

Proszę o pomoc.

• 0
Napisano

"Czy nie ma problemu z tymi podkładkami dołączonymi do zestawu"  - tacx daje cały zestaw tych podkładek, jak ja kupowałem do 8 rzędowej Deore to były podkładki również do Srama więc probłemu z doborem nie będzie

Napisano

Dzięki, w poniedziałek jadę do sklepu, który polecił "rlk" i zobaczę u nich, jak będzie Shimano to postawie na orygnalne/ seryjne i kupie Shimano, jak będą Tacx'y to je kupie i po problemie.

Dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam

Napisano

Tylko aluminiowych nie

Ok, mam czas na zastanowienie do poniedziałku, czy będą to Tacx czy Shimano i zależy to też od sklepu w którym bedą dane kółka :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...