Dudi17 Napisano 17 Maja 2013 Napisano 17 Maja 2013 Witam, uszkodziłem 2 kółka tylnej przerzutki (Shimano Deore RD-591) Muszę kupić nowe i tutaj pytanie. Czy kupić oryginalne kółka Shimano na tulejkach aluminiowych, czy kółka Tacx lub BBB na łozyskach maszynowych. Czy nie ma problemu z tymi podkładkami dołączonymi do zestawu, zeby to spasować na szerokość śruby mocującej? Czy są takie kółka kompatybilne z 9 rzędowym łańcuchem? Skoro mam 9 rzędowy napęd to dobrze przeczytałem ze musze miec kółeczka Tacx T4060 a nie np T4020? Proszę o pomoc. 0 Do góry
rlk Napisano 17 Maja 2013 Napisano 17 Maja 2013 Kup kółeczka przeznaczone do danego napędu. W twoim przypadku 9rz. Nie lepiej kupić kółka oryginalne deore za 31zł. Wytrzymają pewnie tyle samo co tacx a są tańsze. Różnicy w działaniu nie poczujesz. http://www.centrumrowerowe.pl/czesci/przerzutki-manetki-i-klamkomanetki/tylne-przerzutki-rowerowe/czesci-zamienne/p,shimano-kolka-przerzutki-gorne-i-dolne-deore-lx-slx-i-inne-shimano,2335.html
matkell Napisano 17 Maja 2013 Napisano 17 Maja 2013 "Czy nie ma problemu z tymi podkładkami dołączonymi do zestawu" - tacx daje cały zestaw tych podkładek, jak ja kupowałem do 8 rzędowej Deore to były podkładki również do Srama więc probłemu z doborem nie będzie
Dudi17 Napisano 18 Maja 2013 Autor Napisano 18 Maja 2013 Dzięki, w poniedziałek jadę do sklepu, który polecił "rlk" i zobaczę u nich, jak będzie Shimano to postawie na orygnalne/ seryjne i kupie Shimano, jak będą Tacx'y to je kupie i po problemie. Dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam
Dudi17 Napisano 18 Maja 2013 Autor Napisano 18 Maja 2013 Tylko aluminiowych nie Ok, mam czas na zastanowienie do poniedziałku, czy będą to Tacx czy Shimano i zależy to też od sklepu w którym bedą dane kółka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.