kenzo Napisano 17 Maja 2013 Napisano 17 Maja 2013 Witam. Czy ktoś z Forumowiczów użytkował/użytkuje: Selle Italia C2 Gel Flow albo WTB Rocket V Pro? Miałem przez jakiś czas C2 bez dziury i dawało radę do 40-50km, wszystko co dalej to była katorga. Wiem, że każdy tyłek jest inny ale podobno WTB = komfort, prawda to?
koristo Napisano 17 Maja 2013 Napisano 17 Maja 2013 raczej to 2 powinno się spisać,chociaż oba są ok. pozdro
MokryxD Napisano 17 Maja 2013 Napisano 17 Maja 2013 Ja wybrałbym Selle. Wygląda mniej kanapowato. Jak już napisałeś, każdy ma inny tyłek, więc tutaj liczy się twoja opinia. Popytaj znajomych, może ktos ma owe siodełka i mógłbyś się przejechać.
kenzo Napisano 17 Maja 2013 Autor Napisano 17 Maja 2013 Ja wybrałbym Selle. Wygląda mniej kanapowato. Jak już napisałeś, każdy ma inny tyłek, więc tutaj liczy się twoja opinia. Popytaj znajomych, może ktos ma owe siodełka i mógłbyś się przejechać. Niestety wśród znajomych "posucha" Kiedyś przywiązywałem duuużą wagę do wyglądu i WTB skreśliłbym na starcie ale te czasy już za mna. Co pod tyłkiem i tak nie widać
Mod Team michuuu Napisano 17 Maja 2013 Mod Team Napisano 17 Maja 2013 Ja wybrałbym Selle. Wygląda mniej kanapowato. Ale tutaj nie o wygląd chodzi. Akurat WTB w większości ma zadowalające opinie. Ja miałem Rocketa i potwierdzam pozytywną opinie. Bez pampersa da się jeździć ok 1-1,5 godziny bez dyskomfortu, z pampersem zaliczałem 4-6 godzinne wyjazdy. Mimo tego trzeba dosiąść, i krótka jazda może nie wystarczyć żeby ocenić. W moim przypadku zakup siodełka to zazwyczaj loteria, nawet pozytywne opinie nie gwarantują zadowolenia po dłuższej jeździe.
kenzo Napisano 20 Maja 2013 Autor Napisano 20 Maja 2013 No nic... przyjdzie raczej "zaryzykować" bo pogoda zachęca do dalszych wycieczek. Rozum mówi WTB... chyba
robertrobert1 Napisano 20 Maja 2013 Napisano 20 Maja 2013 Niestety wśród znajomych "posucha" Kiedyś przywiązywałem duuużą wagę do wyglądu i WTB skreśliłbym na starcie ale te czasy już za mna. Co pod tyłkiem i tak nie widać To może idż w stronę siodełka BROOKSa. Jak jeżdzisz na MTB to wybierz model szosowy. Ja tak zrobiłem i od 10 lat jestem zadowolony.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.