Skocz do zawartości

[do 2500] 29er Trek Wahoo vs Kross level A4

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nadszedł ten czas, że postanowiłem odłożyć swojego składaczka do skansenu i kupić coś nowego :rolleyes: .

Dysponuję kwotą 2500zł.

Chciałbym rower na pograniczu między mtb a crossowym stąd wybór na górskie 29tki (w 80% jeżdżę po ulicy).

Troszke pochodziłem po sklepach i sprzedawca bardzo wychwalał Trek Wahoo http://www.trekbikes.com/pl/pl/bikes/mountain/sport/29er_sport/wahoo/#/pl/pl/model/features?url=pl/pl/bikes/mountain/sport/29er_sport/wahoo ale znalazłem też (wydaje mi się) lepszy Kross level A4 http://www.kross.pl/pl/2013/mtb-xc/level-a4

A może macie jakieś inne propozycje w tej cenie?

Z góry dzięki za pomoc (liczę na Was) B)

Napisano

Faktycznie, coś namieszałem :confused:

Problem w tym, że typowo krosowe w ogóle mi się nie podobają (a zwłaszcza ta ich regulowana kierownica)

W takim razie pozostaje mi wybór między Trek Wahoo a Kross level B3

Napisano

W Krossie są hydrauliki Hayes, które z moich obserwacji są mocniejsze niż M445. Ale Romecik faktycznie fajnie wypada pod względem osprzętu :) Możesz też zobaczyć Gianta Revel 0 29er, super się na nim jeździ :)

Napisano

Z tego co widzę w specyfikacji to w Krossie są jakieś badziewne Mechaniczne 375, a nawet gdyby miał Hayesy to w niczym nie są lepsze niż Shimano 446 ;) , cały napęd Krossa jest o 1,5/2 klasy niżej :down:

Napisano

Nie wiem gdzie te M375 wyczytałeś, ale nieważne. Nie spieram się co do mocy M446, bo jeździłem na rowerze z 445. 2 klasy niżej? 

Romet Deore tył, Alivio przód i manetki Alivio. Kross Deore tył, Acera przód i manetki Acera. Korby są te same, a nawet kaseta i łańcuch. Zgodzę się, że tym jedną klasę się różnią jeśli chodzi o manetki i przerzutkę tył, ale pozostałe części są porównywalne. 

I do autora jeśli wolisz 29era to bierz tego Rometa, bo w tej cenie jest to faktycznie dobry sprzęt :) 

Napisano

A gdzie Ty w Krossie B3 taki osprzęt znalazłeś :woot: wszak o takiego Krossa chodziło (i radzę dokładnie czytać temat) :

W takim razie pozostaje mi wybór między Trek Wahoo a Kross level B3

Napisano

i coraz więcej wątpliwości, więc zaraz wyjdzie że w ogólę nie kupię nic :confused:

z drugiej strony ten romet jest najcięzszy - różnica będzie bardzo odczuwalna?

Napisano

Jolene jest najlepszy, bez dyskusji :thumbsup:

Wahoo ma badziewne wyposażenie nawet w porównaniu z Krossem B3 ...

z drugiej strony ten romet jest najcięzszy - różnica będzie bardzo odczuwalna?

Najcięższy ? tak naprawdę waga żadnego z tych rowerów nie jest pewna, i radzę na takie pierdoły uwagi nie zwracać  :teehee:

Napisano

To właśnie lepiej, że 2012, bo jeszcze miał wtedy normalny osprzęt. A rozmiar M to 19" (przynajmniej u mnie w A4), więc nie ma tragedii.

Napisano

Niby wszystko OK, tyle , że ostatnio duużo informacji o pękających ramach Kross, również 29" i z rocznika 2012 :teehee:

Napisano

Dzięki wielkie za pomoc!

tak więc skupię swoją uwagę między kross level b3 a romet jolene 29 (z przewagą na niego - tylko w mojej okolicy nie ma dystrybutora a chciałbym go dosiąść przed zakupem :D )

Napisano

Sklep Romet jest w Legnicy, 59 km  rowerem można dojechać ;) , rower możesz zamówić do sklepu (tak wynika z informacji na stronie) ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...