Mk94 Napisano 15 Maja 2013 Napisano 15 Maja 2013 Witam. Posiadam rower trekingowy Kross i chciałem zapytać że da się go upodobnić do szosy? Posiadam opony 700 X 38 C i zastanawiałem się czy do obecnych obręczy można kupić nieco mniejsze? Ogólnie da się na nim szybko pokonywać trasę, ale pod warunkiem że się (położysz na kierowniku) wiecie o co chodzi, po prostu kładę przedramiona na kierowniku, ale nie jest to ani wygodne ani bezpieczne. Dałoby radę wsadzić tu inny kierownik, albo zainstalować jakieś podpory przedramion, aby to pochylenie było na nim wygodne?
seraph Napisano 15 Maja 2013 Napisano 15 Maja 2013 Wszystko się da. Opony da się węższe, ale musisz znać wewnętrzną szerokość obręczy i do niej dobrać odpowiednią oponę. Co do kierownicy to chyba Ci się lemondka marzy: http://allegro.pl/lemondka-super-stan-i3235210316.html
Mk94 Napisano 15 Maja 2013 Autor Napisano 15 Maja 2013 Dokładnie tak, dzięki wielkie za odp.Pozdrawiam.
Mk94 Napisano 16 Maja 2013 Autor Napisano 16 Maja 2013 Rozumiem że cena lemondki jest wprost proporcjonalna do jej jakości? Bo widzę że nie którzy po 30 zł wystawiają.
seraph Napisano 16 Maja 2013 Napisano 16 Maja 2013 Ja podałem tylko przykład pierwszy lepszy z brzegu żebyś wiedział o co chodzi. Wiesz jak już co to jest to przeglądaj może i te tańsze są dobre. Tego nie wiem nie jeżdżę szosą aż tyle żeby sobie to na kierownicę aplikować. Używaną na pewno można trafić tanio a to nie jest jakiś katowany element roweru.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.