Skocz do zawartości

[rower] czy warto kupować takie rowery?

oma

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, jestem kompletnym laikiem, jeżeli chodzi o temat rowerów, ale chciałam zapytać Was o zdanie.

Chciałabym kupić rower miejski i jak to zawsze bywa mam ograniczone fundusze.

Przeszukałam internet w poszukiwaniu rowerów i natknęłam się na tanie Romety Turing lub Jubilat

http://www.bikko.pl/rower-miejski-arkus-romet-turing-2013.html

czy to jest taki typowy "makrokresz" i dać sobie spokój?

Ktoś może się wypowiedzieć na temat tych rowerów?

Pozdrawiam

Napisano

Jak za tą kase to sie niespodziewaj z byt wiele ale jako tako moze byc. A musi byc koniecznie nowy ? W tej cenie mozna czasem znalezc jakiegos fajnego holendra np. gazelle itp

Napisano

W tej cenie lepiej jest kupić rower używany z ramą stalową.

Dlaczego z ramą stalową? Ostatnio widziałem fajnego holendra gotowego do jazdy za 300zł z ramą aluminiową... Bez  sensu pchać się w stal.

Napisano

Osobiście uważam, że ramy stalowe są pewniejsze niż aluminiowe. W tym roku sam kupiłem na aledrogo dwa rowery z ramą stalową na mufach i jestem zadowolony. 

Napisano

Pewniejsze? W jakims sensie?

Mój brat ma do dzisiaj holendra z alu ramą i normalnymi przerzutkami (miał bębnowego sachsa wcześniej). Robił nim sporo km bo codziennie do pracy nim jeździł, czasami do sklepu, na wycieczki. Z taką ramą nic się nie stanie, a jest dużo lżejszy, więc nie ma co kupować stalowej ramy...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...