oma Napisano 15 Maja 2013 Napisano 15 Maja 2013 Hej, jestem kompletnym laikiem, jeżeli chodzi o temat rowerów, ale chciałam zapytać Was o zdanie. Chciałabym kupić rower miejski i jak to zawsze bywa mam ograniczone fundusze. Przeszukałam internet w poszukiwaniu rowerów i natknęłam się na tanie Romety Turing lub Jubilat http://www.bikko.pl/rower-miejski-arkus-romet-turing-2013.html czy to jest taki typowy "makrokresz" i dać sobie spokój? Ktoś może się wypowiedzieć na temat tych rowerów? Pozdrawiam
Krzysiek22 Napisano 15 Maja 2013 Napisano 15 Maja 2013 Jak za tą kase to sie niespodziewaj z byt wiele ale jako tako moze byc. A musi byc koniecznie nowy ? W tej cenie mozna czasem znalezc jakiegos fajnego holendra np. gazelle itp
cotynato Napisano 15 Maja 2013 Napisano 15 Maja 2013 To typowy chińczyk z polską nalepką. Szkoda kasy na takie rowery. W tej cenie lepiej jest kupić rower używany z ramą stalową.
Kiciok Napisano 15 Maja 2013 Napisano 15 Maja 2013 W tej cenie lepiej jest kupić rower używany z ramą stalową. Dlaczego z ramą stalową? Ostatnio widziałem fajnego holendra gotowego do jazdy za 300zł z ramą aluminiową... Bez sensu pchać się w stal.
cotynato Napisano 15 Maja 2013 Napisano 15 Maja 2013 Osobiście uważam, że ramy stalowe są pewniejsze niż aluminiowe. W tym roku sam kupiłem na aledrogo dwa rowery z ramą stalową na mufach i jestem zadowolony.
Kiciok Napisano 15 Maja 2013 Napisano 15 Maja 2013 Pewniejsze? W jakims sensie? Mój brat ma do dzisiaj holendra z alu ramą i normalnymi przerzutkami (miał bębnowego sachsa wcześniej). Robił nim sporo km bo codziennie do pracy nim jeździł, czasami do sklepu, na wycieczki. Z taką ramą nic się nie stanie, a jest dużo lżejszy, więc nie ma co kupować stalowej ramy...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.