kamiljakistam Napisano 14 Maja 2013 Napisano 14 Maja 2013 czy można zdjąć suport na kwadrat bez klucza?
MokryxD Napisano 14 Maja 2013 Napisano 14 Maja 2013 Domowym sposobem zdjąć można, ale istnieje duże ryzyko uszkodzenia suportu oraz ramy.
NitroS Napisano 14 Maja 2013 Napisano 14 Maja 2013 Zależy, czy chcesz ten suport w całości mieć 'wyjęty'. Klucz do suportu aż tak drogi nie jest, a zawsze się może przydać w przyszłości...
kamiljakistam Napisano 14 Maja 2013 Autor Napisano 14 Maja 2013 suportu nie chciałbym uszkodzic ale ramę można uszkodzić bo nadaje się na złom suportu nie chciałbym uszkodzic ale ramę można uszkodzić bo nadaje się na złom
FiFiAk Napisano 14 Maja 2013 Napisano 14 Maja 2013 Prawdopodobnie da się odkręcić suport używając młotka i śrubokrętu, o ile nie jest zapieczony - ale tak jak koledzy wyżej napisali, poniszczysz tylko suport i rame. Według mnie lepiej kupić klucz w granicach 20zł i zrobić to "cywilizowanym" sposobem
MokryxD Napisano 14 Maja 2013 Napisano 14 Maja 2013 Ja wykręcając suport ze starej ramy kompletnie zniszczyłem gwinty i mufę. Na koniec dość mocno zdenerwowany zwyczajnie postawiłem ramę i z całej siły uderzyłem w oś. Wypadła razem z jedną miską. Rama poszła na złom, suport też. Klucz jak pisali koledzy kosztuje ok 20zł. A nie jest to jednorazowa inwestycja - samemu można konserwować, za co w serwisie lubią sobie policzyć więcej, niż kosztuje klucz.
BaumaX Napisano 14 Maja 2013 Napisano 14 Maja 2013 Jeżeli suport ma wypusty stalowe mozna odkręcić kluczem (żabką) http://images.okazje.info.pl/p/dom-i-ogrod/2445/roth-klucz-zabka-typ-sp-12.jpg a jezeli jest plastikowe to nieradze.
DrOetker Napisano 14 Maja 2013 Napisano 14 Maja 2013 Tylko niektóre suporty są uniwersalne (na mufę 68 i 73) i nie mają kołnierza z jednej strony. Wtedy nawet żabka nie pomoże Najlepsze rozwiązanie, tak jak Koledzy wyżej mówią, to kupno klucza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.