leonidasx7 Napisano 12 Maja 2013 Napisano 12 Maja 2013 Witam,To mój pierwszy post na tym forum, a więc chciałem się przywitać z użytkownikami Do rzeczy:Składam fulla, mam ramę Kellys Toxic i amor RS Recon Solo Air. Potrzebuję reszty Planuje wszystko zrobić na SLX / XT ale zastanawiam się nad jakimiś kołami (26), kiera, mostkiem, siodełkiem (raczej fizik gobi xm), oponami oraz oczywiście damper.Co polecacie?Zdaje sobie sprawę, że całego nowego fulla raczej nie znajdę do 4k, jednak gdyby ktoś miał propozycję nie do odrzucenia to może być nawet jakiś fajny hardtail.PS: Zmieści się kaseta 10 w tej ramie?Pozdrawiam!
c1ach Napisano 12 Maja 2013 Napisano 12 Maja 2013 Ehe, to w końcu szukasz osprzętu czy roweru ? Do 4 tysi kupisz coś podstawowego, z napędem typu Alivio pomieszane z Deore (na początek starczy i pojeździ trochę) i amortyzatorami średniej lub niższej klasy. Tutaj masz Recona, więc zrobiłbyś podmiankę. Jaki budżet na koła, a jaki na damper ? Odpowiedzi mogą być tak precyzyjne, jak pytanie
leonidasx7 Napisano 12 Maja 2013 Autor Napisano 12 Maja 2013 Ehe, to w końcu szukasz osprzętu czy roweru ? Do 4 tysi kupisz coś podstawowego, z napędem typu Alivio pomieszane z Deore (na początek starczy i pojeździ trochę) i amortyzatorami średniej lub niższej klasy. Tutaj masz Recona, więc zrobiłbyś podmiankę. Jaki budżet na koła, a jaki na damper ? Odpowiedzi mogą być tak precyzyjne, jak pytanie Nie chce nic podstawowego - minimum SLX, więc kwestia całego roweru odpada -> będzie składak. Natomiast jeśli chodzi o budżet to chciałbym się zmieścić ze wszystkim w 3500. Nie mam faworytów odnośnie kół czy dampera, dlatego też pytam Was o zdanie. Mogą być koła za 1200 ale wtedy muszę oszczędzić na czymś innym, aby nie przekroczyć założonego budżetu. Mam nadzieję, że osoby bardziej doświadczone niż ja nakierują mnie na ciekawe itemy (cena/jakość), a inne odradzą coś czego nie warto montować do roweru.
wilk2312PL Napisano 12 Maja 2013 Napisano 12 Maja 2013 Ja moge polecić damper Zobacz : Fox Float R Cena oscyluje w granicach 600-700zł.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.