Skocz do zawartości

[1000-1500PLN] rower na wieś - tylko drogi, szosa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie! Poszukuje roweru do w cenie 1000-1500zł. Ucieszył bym się gdyby cena była mniej więcej w środku mojej porpozycji cenowej. Roweru będę używał do jazdy po drodzę, na wsi. Nie planuję jeździć po błotach, w lesie itd. Chciałbym by rower był dobry, i co dla mnie ważne lekki. Ten rower, który obecnie mam ma 6-7 lat i jest naprawdę beznadziejny. Nie nadaje się do dobrej jazdy przez swój ciężar i po trochu złe ustawienie chamulców tarczowych (pocierają dosyć mocno). Potrzebuje roweru, którym będę mógł pojeździć sobie miło po drogach, bardzo żadko ścieżkach. Nie znam się zbytnio więc bardzo proszę o pomoc.

Waga: ok.50kg

Wzrost: +- 163cm

Napisano

Na pierwszy rzut oka wygląda nieźle :) Poczekam jeszcze może na jakieś propozycje i namyślę się

Refreshuje temat znowu, poniewważ czytałem dalej itd. Obejrzałem ten rower co podał Rulez, ale obecnie jest on niedostepny w tym sklepie, a gdzie indziej nie mogę znaleźć. Potrzebuje dalszych propozycji.

Sam obejrzałem parę tematów i myślę nad tymi rowerami jako propozycjami:

http://allegro.pl/king-of-the-road-2013-lazaro-integral-v3-na-alivio-i3159663033.html

http://www.kross.pl/pl/2013/cross/evado-1-0

Który bym mógł wybrać? Który lepszy?

Napisano

Na pierwszy rzut oka wygląda nieźle :) Poczekam jeszcze może na jakieś propozycje i namyślę się

Refreshuje temat znowu, poniewważ czytałem dalej itd. Obejrzałem ten rower co podał Rulez, ale obecnie jest on niedostepny w tym sklepie, a gdzie indziej nie mogę znaleźć. Potrzebuje dalszych propozycji.

Sam obejrzałem parę tematów i myślę nad tymi rowerami jako propozycjami:

http://allegro.pl/king-of-the-road-2013-lazaro-integral-v3-na-alivio-i3159663033.html

http://www.kross.pl/pl/2013/cross/evado-1-0

Który bym mógł wybrać? Który lepszy?

Integral v3 jest bardzo dobrym rowerem, ale musiałbyś na niego zaczekać, bo są niedostępne na razie.

Poleciłbym Ci Kandsa maestro ale nie ma ramy mniejszej niż 19 cali, czyli dla Ciebie się nie nadaje.

Mogę Ci również polecić kandsa 1300 albo lazaro evolution v3, lecz są to rowery górskie na kolach 26" (ale szczerze do twojego wzrostu chyba bardziej by się nadawały rowery na kolach 26"...).

@UP Integrala nie bije na głowe... wręcz na odwrót :P

Napisano

Tylko nie wiem po co Ci pseudo góral na kołch 26", skoro z tego co piszesz, najlepszy był by rower crossowy .

Napisano

Radzę od razu kupić dużo przezroczystych naklejek ochronnych do tego Lazaro, lakier bardzo słaby. Według mnie najlepszym wyborem byłby model podany przez Ruleza oraz ten Unibike.

Napisano

Sam się już w tym pogubiłem :D Sam już nie wiem. Szkoda, że te modele, które podaliście są obecnie niedostepne :/

Napisano

Po pewnym zastanowianiu stwierdzam, że kupię raczej Lazaro Integral V albo Maeostro. Któryś z nich lepszy czy różnią się tylko blokadą armotyzatora, która jest w maeostro?

Napisano

Guernica

Kands ma nieco lepsze manetki i przerzutki, ale gorszą korbę, słabszy lakier, nieznane hamulce i cięższe koła na zupełnie zbędne 36 szprych ... co wybrać to już sam zdecyduj ...

Po pewnym zastanowianiu stwierdzam, że kupię raczej Lazaro Integral V albo Maeostro. Któryś z nich lepszy czy różnią się tylko blokadą armotyzatora, która jest w maeostro?

Na zdjęciach widać, że różnią się ramą, ramionami hamulca, piastami ... nie wykluczone, że producent ten sam ;)

Napisano

Bardzo możliwe, do kupna też praktycznie tylko u tego samego sprzedawcy na allegro.

anyway, mam pytanie co do ramy. Biorę oczywiście 17, ale nie będzie jakiegoś dyskomfortu w jeździe rowerkiem? Tak jak pisałem wzrost +-163cm, wciąż rosnę.

Napisano

Martwi mnie ten dziwacznie zestawiony kokpit - mocno podniesiony mostek + mocno gęta w górę kierownica ...mocno podniesionym będzie się na tym siedziało ...

17" w przypadku roweru crossowego to może być dobre na dziś, a na jutro ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...