Skocz do zawartości

[4000-4500] ht 26cali

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam postanowiłem wreszcie kupić sobie porządny sprzęt do ścigania (XC od wielkiego dzwonu maratony) i treningów.

Uznałem, że najlepiej będzie mi na 26 calach, a przy 178cm wzrostu rama 17.5/18 cali idealnie będzie pasować. Znalazłem na alledrogo całkiem fajny sprzęt: http://allegro.pl/rdr-hmf-karbon-carbon-xt-wcs-menja-18-ca-i3233896737.html co o nim myślicie? czy lepiej poszukać czegoś innego? (składanie nie wchodzi w gre... do roweru dokłada się sponsor)

Napisano

Witam postanowiłem wreszcie kupić sobie porządny sprzęt do ścigania (XC od wielkiego dzwonu maratony) i treningów.

Uznałem, że najlepiej będzie mi na 26 calach, a przy 178cm wzrostu rama 17.5/18 cali idealnie będzie pasować. Znalazłem na alledrogo całkiem fajny sprzęt: http://allegro.pl/rdr-hmf-karbon-carbon-xt-wcs-menja-18-ca-i3233896737.html co o nim myślicie? czy lepiej poszukać czegoś innego? (składanie nie wchodzi w gre... do roweru dokłada się sponsor)

Ciekawie wygląda, pytanie tylko czy rama carbonowa w tym przedziale cenowym to dobry wybór. Patrząc na innych producentów, to bardzo tania propozycja. Tylko czy solidna?

Napisano

Moim zdaniem warto spróbować, rower jest używany, ale na zdjęciach bardzo tego nie widać, jedynie lekko wytarty lakier na korbie.

Napisano

Witam,

podłączam się do wypowiedzi kolegów, moim skromnym zdaniem za te pieniądze świetna propozycja. Sugerując się zdjęciami w bardzo dobrym stanie, zadbany. Co fajne, rozwojowy składak, na spokojnie można jeszcze modyfikować i zbudować lekkiego skurczybyka.

Ja tam bym się nie zastanawiał. A dodatkowo o 1PLN poniżej twojego budżetu;) Super jak byś miał możliwość obejrzenia na żywo, przejechania się. Ale jak coś 10 dni zwrotu obowiązuje.

Jak kupisz pochwal się krótką recenzją,

Powodzenia

Pozdrawiam

Napisano

Jak dla mnie to jest składak. Część gratów jest w oryginale a część jest nowa. Rama przeszła o wiele więcej niż reszta i dlatego trzeba by się było temu dokładnie przyjrzeć. Natomiast fakt faktem jeśli wszystko jest ok to dość atrakcyjna oferta.

Napisano

no właśnie ........

ja bym się mocno zastanawiał nad tym RDR

jeżeli masz możliwość obejrzać to dokładnie każde łączenie rur i miejsca styku z osprzętem.....

Napisano

właśnie wybierałbym się na zobaczenie tego roweru, przejechanie się nim... dodatkowo co przyciągnęło moją uwage, to pół roku gwarancji (roweru nie sprzedaje osoba prywatna tylko sklep rowerowy) a patrząc na osprzęt kieruje się właśnie ogromną możliwością odchodzenia i zrobienia niezłej maszynki.. dla podglądu sama rama: http://allegro.pl/rdr-hmf-carbon-rama-mtb-1160-gram-19-5-cala-i3185812531.html czyli w rozmiarze 18 cali będzie ok. 1100g :) tylko ktoś wie co to za koła? chociaż jakieś porównanie do modeli podobnej klasy...

po teście roweru odrazu relacja z jazdy zostanie zapisana na forum:P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...