kemot1974 Napisano 11 Maja 2013 Napisano 11 Maja 2013 cześc, mam mały problem, otóż podczas jazdy obiża mi się sztyca podsiodłowa o dwie kreski na podziałce. Sztyca jest u mnie trzeci sezon, wcześniej takie zjawisko nie występowało. Zacisk też jest ten sam od nowości. Dodam, że wszystko kilkukrotnie wyjmowałem i czyściłem również wnęrze ramy ( rury podsiodłowej). Nie mam pomysłu co jeszcze mogę zrobić, może ktoś ma jakiś pomysł ?
artex232 Napisano 11 Maja 2013 Napisano 11 Maja 2013 Sztyca aluminiowa czy karbonowa ? Może za słabo zaciskasz zacisk
LUKASZ1980 Napisano 11 Maja 2013 Napisano 11 Maja 2013 A jaki masz zacisk?Powiem tak ,ja miałem zacisk oryginalny z firmy Scott,tam jest taka plastikowa podkładka.Wyrabia się i zacisk jest do wywalenia.Zmieniłem na cały aluminiowy z ACCENTA i po problemie.
adas651 Napisano 11 Maja 2013 Napisano 11 Maja 2013 Zaciski oryginalne z CUBE też puszczają. Miałem 2 takie przypadki w rowerach serii LTD, w obu pomogło zmiana na zacisk ściskany przez śrubę imbusową.
kemot1974 Napisano 11 Maja 2013 Autor Napisano 11 Maja 2013 sztyca i zacisk aluminium, zacisk skręcony na max. Zacznę od zmiany zacisku na skręcany śrubą, chciałem uniknąć kosztów Dzięki Wszystkim za odpowiedź
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.