kamilof11 Napisano 9 Maja 2013 Napisano 9 Maja 2013 Dotychczas używam opon http://allegro.pl/opona-kenda-26-x-1-75-k935-khan-opony-k-935-i3213172292.html ale natrafiłem na lepszą wersje tych opon mianowicie opony antyprzebiciowe http://allegro.pl/opona-kenda-26-x-1-75-antyprzebiciowa-k935-khan-i3210091223.html . I pytanie moje brzmi: czy warto dołożyć troche więcej $ i wierzyć w to że te opony faktycznie niezostaną przebite przez pineski gwożdzie szkoło itp ?
artex232 Napisano 9 Maja 2013 Napisano 9 Maja 2013 Wiem że jakiś model schwalbe jest antyprzebiciowy i jest tak naprawdę, kumpel jeździł specjalnie po pinezkach, szkle itp. Wbiło się pare pinezek w opone, ale nic Wyjął i jeździ na nich do dzisiaj
ILC Napisano 9 Maja 2013 Napisano 9 Maja 2013 Na pewno jakichś mega szkieł takie opony nie wytrzymają, ale naprawdę system się sprawdza, w mieście prawie co dwa tygodnie łatałem dętki, teraz z takimi oponami nie mam problemu.
DrOetker Napisano 9 Maja 2013 Napisano 9 Maja 2013 Między innymi cała seria Schwalbe Marathon. Zależnie od modelu (Plus, Racer) mają różną wkładkę antyprzebiciową, która faktycznie się sprawcza. Na swoich Racerach przejechałem już ponad 3 tys km, nierzadko w ciężkich warunkach i ani jednej przebitej dętki Niestety, czasem opony z dodatkową wkładką potrafią być dużo cięższe. Pozdrawiam!
Tadeus Napisano 9 Maja 2013 Napisano 9 Maja 2013 Na mieszczuchu mamy dokładnie takie antyprzebiciowe Khany... i faktycznie się nie przebiły. Z drugiej strony moje nie-antyprzebiciowe na tych samych trasach też się nie przebiły, mimo że parę razy zdarzyło nam się wjechać w potłuczone butelki Gdzieś też czytałem, że wkładki czynią oponę wyraźnie "twardszą" i mniej plastyczną w styku z podłożem, więc raczej nie nadają się dla ludzi, którzy lubią jeździć z niskim ciśnieniem w oponach.
GhOsTwrc Napisano 10 Maja 2013 Napisano 10 Maja 2013 Cst salvo 5 mm kladki anty ; ktorw sie sprawdza waga opony 26" 1.75 to 990 g
Kiciok Napisano 10 Maja 2013 Napisano 10 Maja 2013 Mam te opony w wersji 1.5 i nawet pisałem na forum gdzieś, albo na SB, że od spodu, są cholernie twarde. Jakby plastik, czy coś. Faktycznie trochę na nich przejechałem i kapcia do tej pory nie mam. Ogólnie oponki warte zainteresowania.
bruce95 Napisano 10 Maja 2013 Napisano 10 Maja 2013 Kupiłem takie Khany w wersji 28x1,5 rok temu dla taty i jak na razie ich nie przebił.
MokryxD Napisano 10 Maja 2013 Napisano 10 Maja 2013 Ciekawi mnie, czy kombinacja opony antyprzebiciowe + dętki o podwyższonej wytrzymałości wytrzymają cały sezon miejskiej eksploatacji bez kapcia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.