Skocz do zawartości

[wkład suportu] Wymiana Romet Wagant 2.0 2012

marjos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Znów potrzebuję Waszej rady, drodzy forumowicze.

W moim nowym Romecie Wagancie po przejechaniu 500 km :icon_confused: suport dostał luzu i przy ostrym pedałowaniu zaczęły dochodzić z niego niepokojące trzaski/stuki. Nie wiem czy to jest usterka którą można usunąć przez dokręcenie tego suporty czy trzeba kupić nowy :icon_question:

Suport w moim rowerze jest marki Thun a korby Shimano Alivio. Proszę o radę co z tym fantem zrobić?

Jeżeli trzeba kupić nowy to proszę o radę co kupić, żeby mieć spokój na dłużej.

• Mod Team
Napisano

Skoro masz korbę alivio daj 20-30zł na porządny suport i z głowy problemy.  Podaj model korby alivio ale domyślam sie ze jest na kwadrat i ma byc długości 113mm. Tam jest mufa BSA 68mm ?

Napisano

Tak, korba jest na kwadrat, reszty parametrów nie znam. Gdzie mogę je odczytać, bo w instrukcji obsługi którą dostałem do roweru nie ma takich informacji. Czy znajdę je na suporcie?

Napisano

Czy próbowałeś dokręcać miski suportowe? To częsta wada w nowych rowerach spowodowana niestarannym montażem.

Aby to zrobić trzeba zdjąć ramiona- potrzebny klucz imbus 8mm i ściągacz do ramion. No i oczywiście klucz do systemu kwadrat/octalink.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...