algra7 Napisano 3 Maja 2006 Napisano 3 Maja 2006 mam mały kłopocik z wyregulowaniem przedniej przerzutki. mianowicie na dwójce i trójce wszystko jest idealnie, natomiast jedynka w ogóle nie wskakuje. przy wrzucaniu pierwszego biegu linka robi sie całkowicie luźna. co mam z tym zrobić? ktos podpowie?
wawek Napisano 3 Maja 2006 Napisano 3 Maja 2006 Mam taki sam problem. Chętnie wysłucham odpowiedzi. Tu gdzieś jest na forum wątek o regulacji przerzutek chyba. Z tego co zrozumiałem to musisz wykręcić śrubkę L na przerzutce, co pozwoli prowadnicy zejść niżej.
algra7 Napisano 3 Maja 2006 Autor Napisano 3 Maja 2006 wawek, a mozesz zapodac linka do tego topicu o regulacji? bo nie moge cos znalezc :/ aha no i co z tego ze prowadnica bedzie nizej jak linka jest luzna? chyba ze tak ma byc ale chyba ne bardzo?
Gavron Napisano 3 Maja 2006 Napisano 3 Maja 2006 Wawek ma rację http://www.cyfronet.krakow.pl/rowery/przerzup.html od fragmentu : "Teraz wyregulujemy dwie śruby ograniczające ruch przerzutki: L i H"... potem powinno być wszystko jasne (jak coś, to należy przejść do zakładki o regulacji tylniej przerzutki) pozdrawiam
algra7 Napisano 3 Maja 2006 Autor Napisano 3 Maja 2006 "Teraz wyregulujemy dwie śruby ograniczające ruch przerzutki: L i H (patrz regulacja przerzutki tylniej). Z przodu wrzucamy najmniejszy blat, z tyłu - największą koronkę." NIE DA SIE wrzucic najmniejszego blatu z przodu i wlasnie o to chodzi :]
wawek Napisano 3 Maja 2006 Napisano 3 Maja 2006 "Teraz wyregulujemy dwie śruby ograniczające ruch przerzutki: L i H (patrz regulacja przerzutki tylniej). Z przodu wrzucamy najmniejszy blat, z tyłu - największą koronkę." NIE DA SIE wrzucic najmniejszego blatu z przodu i wlasnie o to chodzi :] Ustaw manetkę na 1 ( linka luźna ) i wykręcaj=odkręcaj=obracaj w lewo śrubkę L aż łańcuch spadnie na najmniejszy blat, jeżeli nie spadnie po całkowitym wykręceniu śrubki to coś jest skopane i nie da się wyregulować.
algra7 Napisano 4 Maja 2006 Autor Napisano 4 Maja 2006 dziekuje bardzo, poskutkowało co prawda lancuch nie schodzi całkiem płynnie, no ale grunt że w ogóle wskakuje jedynka :] mysle ze jeszcze późńiej trochę pokombinuje i będzie okay
YOGI Napisano 28 Czerwca 2006 Napisano 28 Czerwca 2006 Nie bez znaczenia jest tutaj długość suportu, jak wykręciłeś śrubkę LOW maxymalnie i nie chce zrzucać to prawdopodobnie masz za krutki suport Możesz wtedy spróbować przekręcić przerzutkę o pare stopni. Pozdrawiam!!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.