kulas2004 Napisano 5 Maja 2013 Napisano 5 Maja 2013 Witam! Niedawno zakupiłem używany 2-letni rower podany w linku poniżej. Powoli wszystko sobie w nim wymieniam i poprawiam. Zacząłem się zastanawiać nad amortyzatorem w który jest wyposażony. Niezwykle ciężko znaleźć jakieś informacje i porady na temat jego użytkowania. Z opisu wynika że to olejowo-sprężynowy amortyzator. Jak mogę o niego zadbać aby był w jak najlepszej formie i służył mi dzielnie ? http://www.bikekatal....X-Vert.Expert/ Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Pozdrawiam Kulas.
kulas2004 Napisano 7 Maja 2013 Autor Napisano 7 Maja 2013 Panowie żadnych wskazówek ? Kupiłem na razie polecanego brunoxa do amortyzatorów. Zastanawiałem się nad rozbieraniem i smarowaniem całości. Jak to wygląda od środka? Z tego co czytałem ludzie dolewają/zmieniają olej, usuwają jakieś uszczelki. Bardzo prosiłbym o pomoc aby mój amortyzator pracował najlepiej jak się da Pozdrawiam Kulas.
adii22 Napisano 7 Maja 2013 Napisano 7 Maja 2013 Rozbierz i się przekonaj, raczej niczego nie zepsujesz, spodziewaj się oleju w środku choć nie jest to regułą
kulas2004 Napisano 7 Maja 2013 Autor Napisano 7 Maja 2013 Właśnie chciałbym wiedzieć na pewno czego się spodziewać nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat tego amora. W opisie na jednej stronie widnieje że jest olejowo-sprężynowy. Oznacza to że posiada kardridż z olejem i sprężyny czy całość w środku jest zalana olejem który się wymienia ? Pozdrawiam Kulas.
adii22 Napisano 7 Maja 2013 Napisano 7 Maja 2013 Zakładam zamknięty kardridż, ale nie dam sobie uchlastać łapy za to. Zdejmij mu dolne golenie, tam niczego nadzwyczajnego na pewno nie będzie, a górą zajmiesz się potem, gdy zobaczysz jak to wygląda http://www.srsuntour-cycling.com/customGates/scripts/download.php?filename=explosions2013%2FSF13XCR-DS-LO-R-CTS-26-80%2C100%2C120.PDF To inny amortyzator, ale obrazuje, czego się można spodziewać w środku. Finezji w tym nie ma, niespodzianek raczej też
kulas2004 Napisano 7 Maja 2013 Autor Napisano 7 Maja 2013 Dzięki spróbuje się do tego dobrać Na coś konkretnego zwrócić uwagę, nasmarować ? Górę goleni warto ściągać ? Ten amortyzator nie posiada manetki z blokowaniem skoku, nie orientujecie się czy jest możliwość coś takiego dokupić ? Pozdrawiam Kulas,
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.