human Napisano 5 Maja 2013 Napisano 5 Maja 2013 W moim Treku Fuel seryjnie mam zamontowane siodelko Bontrager Race. Niestety zupelnie nie pasuje do mojej budowy - nie da sie praktycznie na nim jezdzic, po 45 min. juz nie moge na nim wysiedziec. Wyglada na to ze taki "rogalowy" a nie plaski ksztalt tego siodelka zupelnie mi nie pasuje i to jest problemem. U kolegi wyprobowalem siodelko WTB Silverado i postanowilem takiego poszukac. Na E-bayu znalazlem takie: http://www.ebay.co.uk/itm/261210247974?_trksid=p5197.c0.m619 Moje pytanie brzmi - jest to siodelko z tzw. programu test ride (w USA mozna bylo "wypozyczyc" na pare dni i wyprobowac siodelka firmy WTB) - swiadczy o tym wlasnie ten zoltawy napis na siodle - czy orientujecie sie czy te siodelka byly w jakims sensie gorsze od tych sklepowych (nie-testowych)? Bo cena takiego siodla w skelpach w UK to okolo 90 funtow (http://www.tredz.co.uk/.WTB-Silverado-Team-Saddle-2011_42480.htm). Tutaj na aukcji, to testowe siodelko kosztuje 26 funtow. Nie ukrywam, ze roznica spora tylko zastaniawam sie czy poza wzgledami wizualnym czyms one sie od siebie roznia. A moze potrafilibyscie polecic jakies inne, wygodne do XC siodelko o takiej bardziej plaskiej budowie?
pyra121 Napisano 5 Maja 2013 Napisano 5 Maja 2013 Testowe chyba nie powinno być gorsze - logicznie myśląc, powinno one zachęcać do kupna, więc powinno być identyczne jak oryginał, który zresztą rzeczywiście jest wygodny, nie raz jeździłem
Mod Team durnykot Napisano 5 Maja 2013 Mod Team Napisano 5 Maja 2013 Testowe to wersja Pro, to za 90 funtów , to wersja Team- główna różnica to materiał ,z którego są zrobione pręty -Pro -NiCro, Team-Ti. Jeśli nie zależy Ci na wadze, to wersja Pro w zupełności wystarcza.
human Napisano 5 Maja 2013 Autor Napisano 5 Maja 2013 Dzieki za szybkie odpowiedzi Rzeczywiscie, te pare gramow w ta czy w ta nie robi mi az takiej roznicy - jezdze rekreacyjnie. Ztem chyba zaoszczedze pare "zlotych" i przeznacze je na dobre ciuchy
Mod Team durnykot Napisano 5 Maja 2013 Mod Team Napisano 5 Maja 2013 IMO 26 funtów to bardzo dobra cena za wersję Pro- choć te żółte napisy....
human Napisano 5 Maja 2013 Autor Napisano 5 Maja 2013 IMO 26 funtów to bardzo dobra cena za wersję Pro- choć te żółte napisy.... WIesz, jakos je przeboleje - snobem nie jestem I tak jak sie siedzi na rowerze to nie widac na czym Wazne zeby tylek nie bolal bo po wczorajszej 30 km trasie w terenie od mojego obecnego siodelka mam az tylek spuchniety! (kosci kulszowe tak mnie bolaly, ze koncowke trasy niemal caly czas na stojaco jechalem)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.