vanor Napisano 3 Maja 2013 Napisano 3 Maja 2013 otóż kupiłem ostatnio okazyjnie buty spd z trzema otworami (spd sl) i teraz muszę kupić bloki + pedały. Dowiedziałem się właśnie o istnieniu specjalnego adaptera SM-SH85 SHIMANO do butów z trzema dziurami, i taraz moje pytanie lepiej kupić ten adapter i zwykłe pedały mtb czy kupić spd sl ?
artex232 Napisano 3 Maja 2013 Napisano 3 Maja 2013 A do jakiego roweru będziesz montował te pedały ? Jeżeli do szosy to zostaw Sl a jak do innego typu to raczej zwykłe MTB, trudno będzie Ci chodzić w butach szosowych
vanor Napisano 3 Maja 2013 Autor Napisano 3 Maja 2013 rowerek to Author Basic więc raczej dokupie ten adapter a co do butów to czy to nie bedzie wyglądało troche głupio buty szosowe z blokami spd ?
artex232 Napisano 3 Maja 2013 Napisano 3 Maja 2013 No będzie trochę głupio, po za tym życzę powodzenia jak będziesz chciał w nich gdzieś chodzić
vanor Napisano 3 Maja 2013 Autor Napisano 3 Maja 2013 najwyżej będę miał przedni obcas zobacze dokładnie jak wyglądać będą te buty z blokami sl które były w gratisie, jeżeli będzie w miarę to chyba je zostawie , bo nie będę chodził jak ...
artex232 Napisano 3 Maja 2013 Napisano 3 Maja 2013 I przy okazji będą Ci się rysować bloki podczas chodzenia.
vanor Napisano 3 Maja 2013 Autor Napisano 3 Maja 2013 w sensie które bloki ? te sl ? widziałem na nie takie fajne nakładki ochronne, które też trzeba będzie chyba kupić
Mod Team safian Napisano 3 Maja 2013 Mod Team Napisano 3 Maja 2013 No adapter to jedyne rozwiązanie, ale trochę głupie, nie warto ani adaptera, ani pedałów szosowych - wjedziesz w teren i będziesz miał problem, bo buty bez bieżnika praktycznie uniemożliwiają jakieś podejście, czy cokolwiek, oprócz tego niszczy się blok i podeszwa buta przy chodzeniu. Kup lepiej zwykłe buty MTB i tyle, nie ma co kombinować, bo pomysł jest kiepski.
vanor Napisano 3 Maja 2013 Autor Napisano 3 Maja 2013 jeździć to i tak jeżdżę głównie po szosach, w teren prawie nigdy się nie wybieram, no chyba żeby wliczyć trasy szutrowe co do butów to okazyjnie kupiłem Vittorie za niecałą stówkę więc wiecie
DEVILEK Napisano 3 Maja 2013 Napisano 3 Maja 2013 A za 130 są nowe buty mtb ... Trzeba było zapytać przed zakupem. Sam też myślałem nad butami szosowymi, bo w większości jeżdżę asfaltem, ale jednak zrezygnowałem, bo czasami wjeżdża się w teren i wtedy problemy murowane, tym bardziej po deszczu. Podsumuj sobie ; buty + adapter + pedały z blokami ile Cię to wyjdzie. Sądzę, że za tą kwotę spokojnie kupiłbyś buty mtb + pedały i bloki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.