Skocz do zawartości

[ do 2200zł] Rower mtb

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. :-)

Otóż zamierzam kupić rower mtb. Cena maksymalna to 2200zł (łącznie z przesyłką) i niestety nie mam możliwości przekroczenia tej kwoty.

Mam 15 lat, około 182 cm wzrostu i ważę 67/68 kg. Sprzedawca w sklepie polecił kupno roweru z ramą 21 cali i po przejechaniu się na takowym uznałem, że będzie to dla mnie odpowiedni rozmiar (zwłaszcza, że najprawdopodobniej jeszcze trochę urosnę).

Przeczytałem w pewnej gazecie rowerowej test górali do 2000 i wygrała w nim Merida Matts 40 D. Sprzedawca powiedział , że mogę w tej cenie (a nawet w nieco niższej) kupic coś lepszego a mianowicie Unibike Fusion Disc http://www.unibike.pl/fusiondisc.html

Sam nieco poszperałem w internecie i znalazłem kilka innych a mianowicie:

http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-unibike-flite-2011.html - rowerek z 2011.

http://www.greenbike.pl/kross-level-a5-2012-p-87.html?manufacturers_id=1 - ten bardzo mi się spodobał (choć czytałem o nim różne opinie). Zwłaszcza, że model z 2013 kosztuje 2699zł. Nie wiem tylko jaka rama byłaby tutaj odpowiednia. Gdyby ten model okazałby się najlepszy według Was, mógłbym podjechać do salonu Krossa i sprawdzić.

Dodam, iż niezbyt skłonny jestem do rowerów z kołami 29 calowymi. Jestem przyzwyczajony do 26'.

Jeżeli macie jakies inne propozycje, kótre według Was są lepsze od wyżej wymienionych, śmiało je podawajcie.

Na rowerach znam się bardzo słabo, dlatego proszę Was o pomoc.

Z góry dziękuję za odpowiedzi

Pozdro :-)

Napisano

Ten kross to już fajny rower, unibike flite ma trochę lepszy osprzęt (tylna przerzutka). Co do krossa to większość ludzi poleca znaleźć gdzieś level a6 i ten a5 jest mało popularny. Jeśli chodzi o ramę to L to 21".

Napisano

Wolalbym jednak kupic nowke.

Najbardziej skłaniam sie ku A5.

Prosilbym o opinie na jego temat badz inne propozycje o podobnej cenie i podobnej/lepszej konfiguracji.

I jezeli ktos kupowal z tego sklepu greenbike o opinie tego sklepu.

P.s Przepraszam za brak polskich znakow. Telefon :(

Napisano

Też stanowczo doradzam tego cuba, Nowy o niebo lepszy amortyzator ma, a stan jak widać idealny ;)

edit: nemo2009 a niby dlaczego?

Napisano

Kurcze ten unibike evolution calkiem ciekawy, tylko pisze, ze towar niedostepny.
A nad tym Cube powaznie pomysle.
Jesli macie jeszcze jakies propozycje to podawajcie.

Napisano

Bierz CUBE, nawet się nie zastanawiaj, ostatni tez kupiłem rower używany i jestem mega zadowolony naprawdę warto ludzie czasem kupują nowe sprzetu po 5000 pln a pózniej cos nie mogą się rozjezdzić i sprzedają taki rowerek z przebiegiem 700 km np.

A CUBE wygląda na minimalny przebieg, Jeśli nawet ma 1000 km to jest drobnostka wg. mnie.

Napisano

Bierz używkę i w miarę możliwości sprawdź, obejrzyj przed zakupem. Chcąc mieć te same elementy osprzętu w nowym musiałbyś wydać ok. 3500-4000 zł.

Walory użytkowe takiego CUBE'a jeśli było o niego dbane nie różnią się niczym od nowego.

Ale jeśli najbardziej zależy ci na "rozdziewiczaniu" siodełka to bierz nówkę ;-)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam ponownie. Moje fundusze delikatnie wzrosły (do 2400, ale wciąż z przesyłką i to jest maksimum chyba że trzebaby było 20/30 zł więcej, to nie byłoby to problemem).

Za bardzo nie potrafiłem znaleźć lepszego od tego krossa a5. Ew a6 z tego samego sklepu.

Jezęli sa jakieś lepsze rowery w tym przediale cenowym od tych krossów, proszę was o ich podanie.

Aha. I ewentualnie mógłby być twentyniner. :)

Z góry dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...