JMuhha Napisano 2 Maja 2013 Napisano 2 Maja 2013 Witam serdecznie Od dobrych dwóch lat jeżdżę tzw. damką, która zawsze pomaga mi w zakupach Niestety w ostatnie wakacje po przejażdżce w lesie wygiął mi się błotnik [wkręcony patyk] Zakupiłem więc niedawno komplet zamienników w sklepie gdzie kupowałem rower. Sprzedawca mówił, że będzie wszystko ładnie pasować a tu niestety klapa. Więc tak w zestawie dostałem: dwa błotniki, cztery "widełki" do stabilizacji, i 8 śrubek. http://sklep.fiha.pl/produkt/22081/Blotnik-28-41mm-czarny-PCV-Cobra-FRM019.html?ref=g6:s1 Gdy zacząłem montować okazało się, że niestety przedni błotnik na początku trze się z moim kołem, by temu zapobiec dostałem również druty, który po włożeniu w błotnik okazały się za długie! [nie pasowały do dziurek w widełkach][a jeżeli zrobie tak by pasowały to znowu trze się koło!!;/]. Do kompletu dostałem też śrubki które chyba mają działać "zaciskać" drut w plastiku w błotniku. Dołączam parę zdjęć czy rzeczywiście robię to dobrze i czy mogę obciąć troszkę tych drutów? P.S co to znaczy FRM019, FRM020?
Silver400 Napisano 2 Maja 2013 Napisano 2 Maja 2013 Na błotniki nie działają praktycznie żadne siły, na taśmie by to mogło być. Możesz ciąć, sztukować, spawać co Ci do głowy przyjdzie, byle by to nie tarło o koło i nie latało jak głupie na wszystkie strony. Ze zdjęć absolutnie nic nie widać/nie da się wywnioskować
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.