Skocz do zawartości

[Błotniki] Montaż zamienników

JMuhha

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie :)

Od dobrych dwóch lat jeżdżę tzw. damką, która zawsze pomaga mi w zakupach :) Niestety w ostatnie wakacje po przejażdżce w lesie wygiął mi się błotnik [wkręcony patyk] Zakupiłem więc niedawno komplet  zamienników w sklepie gdzie kupowałem rower. Sprzedawca mówił, że będzie wszystko ładnie pasować a tu niestety klapa. 

Więc tak w zestawie dostałem:  dwa błotniki, cztery "widełki" do stabilizacji, i 8 śrubek. http://sklep.fiha.pl/produkt/22081/Blotnik-28-41mm-czarny-PCV-Cobra-FRM019.html?ref=g6:s1

Gdy zacząłem montować okazało się, że niestety przedni błotnik na początku trze się z moim kołem, by temu zapobiec dostałem również druty, który po włożeniu w błotnik okazały się za długie! [nie pasowały do dziurek w widełkach][a jeżeli zrobie tak by pasowały to znowu trze się koło!!;/].  Do kompletu dostałem też śrubki które chyba mają działać "zaciskać" drut w plastiku w błotniku. Dołączam parę zdjęć czy rzeczywiście robię to dobrze i czy mogę obciąć troszkę tych drutów? 

dhgb9o2p18p7_t.jpg
ao6uz6jxncz5_t.jpg
zrtum4zrn3bd_t.jpg
1ajoqf6s4lny_t.jpg

P.S co to znaczy FRM019, FRM020? 

Napisano

Na błotniki nie działają praktycznie żadne siły, na taśmie by to mogło być.

Możesz ciąć, sztukować, spawać co Ci do głowy przyjdzie, byle by to nie tarło o koło i nie latało jak głupie na wszystkie strony.

Ze zdjęć absolutnie nic nie widać/nie da się wywnioskować  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...