szycha87 Napisano 1 Maja 2013 Napisano 1 Maja 2013 Witam jest to mój pierwszy post na forum witam wszystkich serdecznie. Mam już upatrzony pewien rower chciałbym poznać Waszą opinie a może zaproponujecie coś lepszego? Medano Countour cr 1.1 http://bbike.pl/medano-countour-cr-1-1-28/
szycha87 Napisano 2 Maja 2013 Autor Napisano 2 Maja 2013 No tak nad tym UNIBIKE Crossfire też się zastanawiałem, ale troszkę słabą ma jakość ramy jak dla mnie jednym słowem każdą ryskę widać i tutaj traci na wizerunku. A może ktoś coś więcej powiedzieć o tej firmie Medano ? Jest to firma Polska z Wielunia, ale nie mogę znaleźć na jej temat opinii. Czy te ramy są dobre, bo wydaję mi się, że osprzęt jest nie najgorszy jak na ten przedział cenowy
kobong Napisano 2 Maja 2013 Napisano 2 Maja 2013 Przejechałem już 800km tym rowerem (kupionym miesiąc temu) po rożnym terenie i rys nie uświadczyłem. Tez wyczytałem przed jego kupnem o tym "problemie",ale zostałem wyprowadzony z błędu przez forumowiczów i chwała im za to :-) .....
Ichszy Napisano 2 Maja 2013 Napisano 2 Maja 2013 Też jestem szczęśliwym posiadaczem UNIBIKE'a, jednak z moim przedmówcą się nie zgodzę. Rowerkowi nie mam nic do zarzucenia. Wręcz przeciwnie, sprawuje się bardzo dobrze. Jednak rama jest w matowym kolorze, więc widać na niej rysy. To jest normalne zjawisko przy użytkowaniu roweru. Matowy lakier naprawdę super wygląda, a z czasem rysy pojawią się na każdej ramie.
mmiksa Napisano 2 Maja 2013 Napisano 2 Maja 2013 Też myśle nad unibike crossifre albo viper (ten to chyba dopiero po sezonie). Brałem też pod uwagę tańsze Lazaro-1100, Kands-1250 i Northtec Caledon-1350 ale jakoś nie przemawiają dla mnie te marki - brak serwisu, sprzedaż tylko przez allegro.
ILC Napisano 2 Maja 2013 Napisano 2 Maja 2013 Bierz to: http://allegro.pl/king-of-the-road-2013-lazaro-integral-v3-na-alivio-i3136186052.html, a resztę pieniążków przeznacz na akcesoria, bo w tej cenie nie znajdziesz nic lepszego (za 1600 również lepszego nie znajdziesz, przynajmniej teraz w sezonie)
MrWojciu Napisano 2 Maja 2013 Napisano 2 Maja 2013 Dokładnie jeśli chodzi o sezon i kupno roweru to jest dość duża strata obecnie. Ja w sierpniu zeszłego roku kupiłem Centuriona Backfire 100 za 1599 zł, a dziś w tym samym sklepie ten sam rower kosztuje 2100 wiec widać jak ceny windują podczas sezonu.
szycha87 Napisano 3 Maja 2013 Autor Napisano 3 Maja 2013 Też myśle nad unibike crossifre albo viper (ten to chyba dopiero po sezonie). Brałem też pod uwagę tańsze Lazaro-1100, Kands-1250 i Northtec Caledon-1350 ale jakoś nie przemawiają dla mnie te marki - brak serwisu, sprzedaż tylko przez allegro. Widzę, że kolega również z Łodzi, nie wiem czy rozglądałeś się na mieście w sklepach ja juź chyba byłem we wszystkich i właśnie w "BIKEMI" na Wydawniczej sprzedwca zachwalał mi ten rower Medano Countour cr 1.1, i nie odwodził mnie od kupna UNIBIKE Crossfire tylko mówił, że tamten jest ciekawą konkurencją. Tylko właśnie czy ktoś tutaj coś może powiedzieć o tych ramach MEDANO?
mmiksa Napisano 3 Maja 2013 Napisano 3 Maja 2013 Ja byłem tylko w Piaście na puszkina. Oglądałem Vipera. Mnie się bardzo podoba. Ale wstrzymam się do jesieni, poczekam aż spadnie cena. Za 1600-1700 bym kupił ale nie więcej. Naprawie swojego Hexagona i ten sezon nim pojeżdzę
aeroDepeche Napisano 3 Maja 2013 Napisano 3 Maja 2013 Kup Meridę 100-V z 2012 r. Rower o wiele lepszy pod względem ramy od reszty.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.