1987poli Napisano 28 Kwietnia 2013 Napisano 28 Kwietnia 2013 Cześć. Mam taki problem. Jeżdżąc na rowerze szosowym z dwoma blatami z przodu i kasetą 10 rzędową z tyłu optymalne kadencja uzyskuję przy "małym z przodu dużym z tyłu" albo "dużym z przodu małym z tyłu" (Przynajmniej bardzo często tak jest). Oczywiście w rowerze górskim jest to niedopuszczalne. A jak jest w takim przypadku? Dodam, że mam czteropołożeniową przerzutkę z przodu (Shimano 105) i wydaje się, że ona ma właśnie obsługiwać całą kasetę na dowolnym trybie... Mylę się?
Mod Team Puklus Napisano 28 Kwietnia 2013 Mod Team Napisano 28 Kwietnia 2013 Tak w rowerach szosowych a zwłaszcza podczas wyścigu nie ma czasu myśleć jak zredukować zeby nie zużyć napędu tylko sie redukuje i już Ogólnie można swobodnie używać całej kasety na każdej z zębatek z przodu, ale jeżeli nikt cie nie goni staraj sie jednak łańcuch trzymać w linii zbliżonej do równoległej do toru jazdy. To nie jest konieczne ale raczej wskazane, nie zawsze sie da jednak
miti09 Napisano 28 Kwietnia 2013 Napisano 28 Kwietnia 2013 co jest nie dopuszczalne w MTB ? jazda na małej z przodu i dużej z tyłu ? bzdura tak samo jak duża z przodu mała z tyłu. Czteropołożeniowa przerzutka z przodu ? nie ma czegoś takiego
Mod Team Puklus Napisano 28 Kwietnia 2013 Mod Team Napisano 28 Kwietnia 2013 Czteropołożeniowa przerzutka z przodu ? nie ma czegoś takiego żebyś sie nie zdziwił widać nie miałeś nigdy manetki szosowej, nie ma 2 klików tylko 4 po pół biegu, by korzystać z całej kasety bez tarcia łańcucha właśnie Poza tym były korby z 4 zębatkami
1987poli Napisano 28 Kwietnia 2013 Autor Napisano 28 Kwietnia 2013 A tak. Pomyłka. Chodziło oczywiście o sytuację mała-mała duża-duża . Czteropołożeniowa to znaczy, że ramka przedniej ma możliwość na każdym blacie pracę w dwóch pozycjach (bardziej z lewej albo bardziej z prawej ). Dzięki. Trochę mnie uspokoiłeś Puklus, bo kiedy chciałem jechać z konkretną kadencją to mi tak leciała przerzutka tylna. Będę się starał, bo o nowy rower trzeba dbać
Mod Team Puklus Napisano 28 Kwietnia 2013 Mod Team Napisano 28 Kwietnia 2013 Moim zdaniem tylko czyść napęd wtedy kiedy trzeba a trzba jak jest brudny smaruj jak trzeba a przekosy zostaw w spokoju. Ja wiem z doświadczenia ze idzie wiele tysięcy na przekosie przejechać bez uszczerbku. Ja nie wiesz jak myć polecam metoda na Shake a jak to już sobie poszukaj
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.