Skocz do zawartości

[korba,suport,kaseta,łańcuch] wybrór

gtxk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jakiej firmy warto wybrać SR SUNTOUR, SHIMANO, SRAM, .... ?

Wymieniam korbę, łańcuch, kasetę, w późniejszym terminie przerzutki.

Docelowo wszystko do wymiany , ale rama zostaje Trek full suspension.

W pierwszej kolejności suport, korba, łańcuch, kaseta.

Napisano

Co do firmy osprzętu to moim zdaniem na dziś bezkompromisowo Sram króluję. Noi ile byś chciał wydać na to ?

Napisano

Co do firmy osprzętu to moim zdaniem na dziś bezkompromisowo Sram króluję. Noi ile byś chciał wydać na to ?

To co wymieniam jest marki Shimano Deore lecz żeby powiedzieć iż jestem zachwycony raczej nie.

Kiedyś panowało Shimano dzisiaj podobno jak wspomniałeś zmieniło się, czyli Sram.

Co do ceny to wiadomo nie mam obsesji wagi, na wyścigi nie jest potrzebne, ważne aby było sprawne i dosyć ważne cichy mechanizm.

Cena w zależności co można zyskać ale ogólnie nie chcę aby tak jak niektórzy dają jedną rzecz za tys. uważam to za trochę bezsensowne ale jak wiadomo w tym przypadku szukamy kompromisu bez obsesji.

Zacznę od kastety

http://www.cyklotur.com/czesci/lancuchy-kasety-wolnobiegi/kasety-wolnobiegi-rowerowe/9-rzedowe/

będę wdzięczy za rady

Napisano

więc po raz kolejny będziesz celować w Shimano ? Teraz mam całą grupę deore xt z 2011 roku śmigam na niej 1,5 roku osprzęt przekroczył 7tys km. Najchętniej bym tą całą grupę XT wystawił na allegro i zakupił całego X9 a przerzutkę tylną X0.

Napisano

Mam kasetę XT 9rz, leci na niej drugi łańcuch a  ząbki z kasety znikają w oczach ! a wszystko jest tej samej grupy i z tego samego roku

Napisano

Mam kasetę XT 9rz, leci na niej drugi łańcuch a  ząbki z kasety znikają w oczach ! a wszystko jest tej samej grupy i z tego samego roku

Teraz sprawdziłem kasetę mam SRAM PG950  czyli najniższy model może dlatego mnie irytuje, jest dosyć głośna.

Podoba mi się kaseta Ultegra CS-6500 SHIMANO ponieważ jest mała ale skoro mówisz że XT szybko się zużywa to raczej nie.

Napisano

no ja jej nie polecam jak i te cale shimano sam od siebie

przyznam że można dostać pomieszania, jedni mówią kaseta , korba , suport shimano reszta sram inni jednak sram a ja już sam nie wiem , ehh

Napisano

No ja jak będę zmieniał napęd to nie zamierzam tych firm do kupy łączyć

Ja w zasadzie uważam że lepiej jak jednej firmy jest, z reguły wtedy ciszej chodzi z tego co słyszałem.

Napisano

no może i tak ale jak wszytko jest tej samej półki i rocznika to wiesz że wszystko będzie do siebie pasować 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...