siejak Napisano 26 Kwietnia 2013 Napisano 26 Kwietnia 2013 Witam mam taki problem iz wymienialem korbe z shimano fc-m311 na shimano deore m590 suport wszystko ladnie pasuje do ramy i wogole ale jak jest w m590 ta rurka w srodku co przechodzi przez suport w srodku ramy to jest takjakby za krotka bo z 2 strony ta nakretka niemoze zlapac gwintu nie wiem co jest. Rama to felt q520.
dejtrejder Napisano 26 Kwietnia 2013 Napisano 26 Kwietnia 2013 Jaka szerokość mufy suportu? Ile dałeś podkładek plastikowych z prawej strony?
siejak Napisano 26 Kwietnia 2013 Autor Napisano 26 Kwietnia 2013 Jaka szerokość mufy suportu? Ile dałeś podkładek plastikowych z prawej strony? z prawej 2 bo dalej nie wkreca sie juz i jest na gwincie zaznaczone czerwona farbka a z lewej dalem 1 gdzie sprawdze szerokosc mufy??
dejtrejder Napisano 26 Kwietnia 2013 Napisano 26 Kwietnia 2013 Jak szerokość mufy jest 68 mm ( aby sprawdzić trzeba zmierzyć ) to z prawej dajesz dwie podkładki a z lewej jedną. Jeśli pomimo takiego ustawienia gwint nie łapie to znaczy, że trzeba puknąć gumowym młoteczkiem z prawej strony bo oś weszła zbyt płytko. Może być zwykły młotek ale trzeba go owinąć porządnie szmatą przed uderzeniem. Prawdopodobnie to jest przyczyną.
siejak Napisano 26 Kwietnia 2013 Autor Napisano 26 Kwietnia 2013 czyli ten zestaw m590 pasuje do tej ramy jak suport i wszystko ladnie weszlo? wydaje mi sie ze caly wszedl takjakby ta rurka byla za krotka na ta rame ale nie wiem ;// patrzylem to jest max pozatym wystaje taki maly koniec rurki na ktory wchodzi polowa ramienia korby.
miti09 Napisano 26 Kwietnia 2013 Napisano 26 Kwietnia 2013 wykręć suport i zmierz linijką szerokość mufy, i tak jak pisał poprzednik musisz dobić ją młotkiem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.