Skocz do zawartości

[<=1000zł] Używany rower, głównie miasto

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Generalnie nie będę ukrywał że głównym powodem mojej rejestracji na forum jest ten temat, mam nadzieje iz mimo to uzyskam pomoc, no i oczywiscie dalej bede aktywny na forum.
Więc, tak potrzebuje pomocy w zakupie roweru, do 1000zł(kwotę tą można lekko ruszyć), raczej interesowałyby mnie rowery, używane z wiadomych względów.
Jeździł będę głownie po asfalcie i innych utwardzonych nawierzchniach.
Ważę 84kg, mam 190cm wzrostu.Nie jestem na tyle leniwy by prosić o "gotowe linki", chyba że ktoś byłby na tyle miły, raczej podpowiedź jakich marek/modeli szukać i ew. dyskusja na temat tego co znajdę, i tutaj wkleje by mi wystarczyła.

Napisano

Ale jaki typ roweru Cię interesuje? Trekking, z błotnikami, bagażnikiem, bo nie chcesz żeby po deszczu Ci błoto pryskało na plecy i czasem coś przewieziesz na bagażniku, czy goły cross np., a może szosówka, bo chcesz potrenować?

Jakiego typu to ma być jeżdżenie? Dojazdy do pracy również, czy tylko przejażdżki w słoneczne popołudnia? A może trening?

Napisano

Ale jaki typ roweru Cię interesuje? Trekking, z błotnikami, bagażnikiem, bo nie chcesz żeby po deszczu Ci błoto pryskało na plecy i czasem coś przewieziesz na bagażniku, czy goły cross np., a może szosówka, bo chcesz potrenować?

Jakiego typu to ma być jeżdżenie? Dojazdy do pracy również, czy tylko przejażdżki w słoneczne popołudnia? A może trening?

I to jest dobre pytanie, generalnie błotniki nie koniecznie, bagażnik raczej nie mam dość wygodny plecak, no i zazwyczaj jeżdze dla treningu.

Nie do końca wiem czym się różni cross od szosy, ale wg. tego co mamy na wikipedii wolałym szosę - gdyż tak jak pisałem jeżdzę prawie wyłącznie po asfalcie.

Napisano

Tak wygląda szosówka:

http://allegro.pl/szosowka-jan-janssen-pelny-campagnolo-3x9-speed-i3189001976.html

A tak trekking:
http://allegro.pl/rower-trekking-kross-preria-d19-idealny-jak-nowy-i3179251314.html

Różnica jest w tym że do trekkinga możesz dodać sobie błotniki,bagażnik, sakwy. A w szosówce z tego co mi wiadomo raczej bagażnika nie założysz.

Popatrz na mój rower to jest właśnie trekking. Jak masz jakieś jeszcze pytania to pisz.

Napisano

Tak wygląda szosówka:

http://allegro.pl/szosowka-jan-janssen-pelny-campagnolo-3x9-speed-i3189001976.html

A tak trekking:

http://allegro.pl/rower-trekking-kross-preria-d19-idealny-jak-nowy-i3179251314.html

Różnica jest w tym że do trekkinga możesz dodać sobie błotniki,bagażnik, sakwy. A w szosówce z tego co mi wiadomo raczej bagażnika nie założysz.

Popatrz na mój rower to jest właśnie trekking. Jak masz jakieś jeszcze pytania to pisz.

Czyli  raczej trekking, dzięki za przykłady.

Mógłbyś mi polecić jakieś marki/modele za którymi miałbym się rozglądać.

No i jak rozumiem do mojego wzrostu to raczej rama >20'' tak?

Napisano

No i jak rozumiem do mojego wzrostu to raczej rama >20'' tak?

Co do rozmiaru, to nie jest takie proste, ale 20" będzie w większości przypadków za mała. 

A co do roweru z linka przedmówcy, to niezupełnie tak wygląda trekking. Trekking ma bagażnik, błotniki, oświetlenie. Taki trekking bez błotników, to można powiedzieć że to cross.

A jeżeli chcesz crossa, to dołóż stówkę i kup nowego Lazaro Integral na Alivio, no chyba że masz jakieś szczególne wymagania, to wtedy szukaj używki.

Napisano

Co do rozmiaru, to nie jest takie proste, ale 20" będzie w większości przypadków za mała. 

A co do roweru z linka przedmówcy, to niezupełnie tak wygląda trekking. Trekking ma bagażnik, błotniki, oświetlenie. Taki trekking bez błotników, to można powiedzieć że to cross.

A jeżeli chcesz crossa, to dołóż stówkę i kup nowego Lazaro Integral na Alivio, no chyba że masz jakieś szczególne wymagania, to wtedy szukaj używki.

Generalnie na razie lazaro na allegro nie ma, i nie wiem kiedy będą, poza tym jakoś nie mam przekonania do tej firmy.

Napisano

Firma jak każda inna. Osprzęt ma dobry. Pojawią się lada dzień. Idą jak ciepłe bułeczki... :D

Generalnie przeszukałem internet, i trochę późno się obudziłem bo można było go wyrwać za 9stówek,a teraz jest już droższy ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...