darek156 Napisano 24 Kwietnia 2013 Napisano 24 Kwietnia 2013 Witam. Obecnie wymieniam napęd z 8-ki tył na 9-ke, na następująca konfigurację Nowe Manetki XT 3x9 Nowa Przerzutka tył XT 9ka Stara Przerzutka przód 3ka (klasy Alivio/Acera, jakas standardowa) I mam teraz pytanie, czy muszę wymieniać przerzutkę z przodu, aby bezproblemowo współpracowała z 9-rzędówką? Pozdrawiam Darek
szliri Napisano 24 Kwietnia 2013 Napisano 24 Kwietnia 2013 Będzie działać, jednak jeśli wymieniasz już na wysoką klasę osprzęt to mógłbyś odżałować te kilka groszy na deore czy slx na przód
darek156 Napisano 24 Kwietnia 2013 Autor Napisano 24 Kwietnia 2013 Będzie działać, jednak jeśli wymieniasz już na wysoką klasę osprzęt to mógłbyś odżałować te kilka groszy na deore czy slx na przód Zgadza się, ale wolałbym to zrobić później, może na przyszły sezon
Mod Team Puklus Napisano 25 Kwietnia 2013 Mod Team Napisano 25 Kwietnia 2013 Działać będzie na pewno, ja jestem można by rzec konserwatystą i poleciłbym ci starsze modele przerzutek z przed 5-7 lat. Przykładowo moj stary LX na pewno nie działa gorzej od obecnych XT a waży ok 50 gram mniej nie wiedzieć czemu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.