Skocz do zawartości

[Suport] Czy ten suport jest do wymiany?

szczepan997

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

ostatnio mocniej zapedalowalem i cos "pyknelo" w korbach po tym pyknieciu cale korby lataja we wszystkies trony zdjalem korby i jak krece tym suportem to jest wyraźny opór i dźwiek jakby obcierania, czy warto go rozkrecac jesli tak to jakim kluczem? suport mam chyba VP cartridge

Napisano

Moim zdaniem poszło łożysko albo dwa.

Jeśli da się rozkręcić suport możesz spróbować je wymienić.

Nowy suport 50 zł +-

Napisano

kupiłem ten klucz do suportu rozebralem to i oba lożyska poszły, dokładny model suportu to VP-BC73, ale jeszcze sie ułamało troche tej cszesci co jest na tej piascie po ktorej chodza łożyska, wiec niewiem czy jest sens naprawiać to czy lepiej kupić nowy suport i czy wogole da sie to naprawic?

Napisano

tez w swoim musze wymienic suport. jesli chcesz kwadrat to nie sa one drogie w granicach 30-50 zl w zaleznosci od dlugosci oski. shimanoskie sa ok accenty mam nadzieje ze tez ( bo sam na taki poluje) sa tez neca ale o tych nic nie wiem. moze ktos by sie wypowiedzial o tych 3 firmach?

Napisano

50zł w przypadku suportu na kwadrat to wręcz zdzierstwo. Tak szczerze mówiąc, pomijając wkłady Shimano, na które można spotkać trochę narzekań, wszystko to ta sama półka jakościowa. Więc czy to będzie Accent, FSA (RPM), Kinex, Neco, czy VP, żadna różnica.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...