Skocz do zawartości

[suport prawa miska] nie odkreca sie

xwiewiurx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam wlasnie jestem w garazu i stoje z robota bo nie daje rady odkrecic prawe miski od suportu(tej po stronie koronek) przejrzalem forum i poznalem tajniki ;) lewego gwintu . jest taka zasada i sie do niej stosuje.pozwole sobie przytoczyc regule raz jeszcze:

prawa czesc suportu lewy gwint, lewa czesc prawy gwint 

no i wlasnie problem polega na tym ze krecac z prawej strony suportu w prawo klucz wysmyka sie z miski. z lewej stony bylo ok ale w prawej jest jakby mniej miejsca na klucz (jest plyciej) i klucz mi wyskakuje z miski. niespotkalem tego problemu na necie. ktos pomoze bostoje w garazu jak ten kolek i nie mam co robic ;) klucz to juz troche zjechany jest 

Napisano

suport na kwadrat, klucz odpowiedni.

w sumie problem juz rozwiazalem. musialem polozyc rower na ziemi bokiem i poprosilem zone zeby stanela na suporcie i go po prostu przycisnela do ziemi. ja usiadlem na ziemi zaparlem sie 1dna noga o widelki i efekt byl taki ze klucz mi sie niesmykal i z latwoscia go odkrecilem. rowery byl bez kol dla ulatwienia.

Napisano

heja - tak na przyszłość - potrzebna jest oś z przedniego koła , plus konus. Zakładasz klucz do wykręcania ,wkręcasz oś w miejsce po śrubie dociągającej ramiona i kontrujesz konusem,z lekkim luzem. W trakcie odkręcania luzujesz konus , tyle ile potrzeba. Nie  ma bata coby klucz wyskoczył.

Pzdr Art

Napisano

ciekawy sposob. probowalem tak na szybko to zrobic ale nie udalo sie. wzialem pierwsza lepsza oske z kola przedniego jaka mialem w garazu i probowalem wpasowac. byla za duza, choc moze cos zle zrozumialem. mozesz podeslac jedna fotke na ktorym 2 strzalkami pokzesz co gdzie przylazyc? wydaje mi sie ze potrzebne klucze mam konus i ten klucz do wykrecania (ale czego?)

jeszcze jedno czym czyscisz mufe bo wyjeciu suportu? bo szmata przetarlem ale syf dalej zostal w gwincie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...