xwiewiurx Napisano 22 Kwietnia 2013 Napisano 22 Kwietnia 2013 witam wlasnie jestem w garazu i stoje z robota bo nie daje rady odkrecic prawe miski od suportu(tej po stronie koronek) przejrzalem forum i poznalem tajniki lewego gwintu . jest taka zasada i sie do niej stosuje.pozwole sobie przytoczyc regule raz jeszcze: prawa czesc suportu lewy gwint, lewa czesc prawy gwint no i wlasnie problem polega na tym ze krecac z prawej strony suportu w prawo klucz wysmyka sie z miski. z lewej stony bylo ok ale w prawej jest jakby mniej miejsca na klucz (jest plyciej) i klucz mi wyskakuje z miski. niespotkalem tego problemu na necie. ktos pomoze bostoje w garazu jak ten kolek i nie mam co robic klucz to juz troche zjechany jest
piotreeek Napisano 22 Kwietnia 2013 Napisano 22 Kwietnia 2013 jaki suport? jaki standard? jaki klucz? jak nie znasz nazw, dawaj foteczki
xwiewiurx Napisano 22 Kwietnia 2013 Autor Napisano 22 Kwietnia 2013 suport na kwadrat, klucz odpowiedni. w sumie problem juz rozwiazalem. musialem polozyc rower na ziemi bokiem i poprosilem zone zeby stanela na suporcie i go po prostu przycisnela do ziemi. ja usiadlem na ziemi zaparlem sie 1dna noga o widelki i efekt byl taki ze klucz mi sie niesmykal i z latwoscia go odkrecilem. rowery byl bez kol dla ulatwienia.
artofnois Napisano 23 Kwietnia 2013 Napisano 23 Kwietnia 2013 heja - tak na przyszłość - potrzebna jest oś z przedniego koła , plus konus. Zakładasz klucz do wykręcania ,wkręcasz oś w miejsce po śrubie dociągającej ramiona i kontrujesz konusem,z lekkim luzem. W trakcie odkręcania luzujesz konus , tyle ile potrzeba. Nie ma bata coby klucz wyskoczył. Pzdr Art
piotreeek Napisano 23 Kwietnia 2013 Napisano 23 Kwietnia 2013 Dobrze wiedzieć,dzięki! Wysłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
xwiewiurx Napisano 23 Kwietnia 2013 Autor Napisano 23 Kwietnia 2013 ciekawy sposob. probowalem tak na szybko to zrobic ale nie udalo sie. wzialem pierwsza lepsza oske z kola przedniego jaka mialem w garazu i probowalem wpasowac. byla za duza, choc moze cos zle zrozumialem. mozesz podeslac jedna fotke na ktorym 2 strzalkami pokzesz co gdzie przylazyc? wydaje mi sie ze potrzebne klucze mam konus i ten klucz do wykrecania (ale czego?) jeszcze jedno czym czyscisz mufe bo wyjeciu suportu? bo szmata przetarlem ale syf dalej zostal w gwincie.
Kiciok Napisano 23 Kwietnia 2013 Napisano 23 Kwietnia 2013 Benzyna + stara szczoteczka do zębów. Ja tak czyściłem, wypłukało wszystko idealnie.
xwiewiurx Napisano 23 Kwietnia 2013 Autor Napisano 23 Kwietnia 2013 moze byc ta ktora leje do auta? czy musi byc ekstrakcyjna?
piotreeek Napisano 23 Kwietnia 2013 Napisano 23 Kwietnia 2013 jasne że może być. tylko rób to wtedy na dworze, w rękawiczkach. Bo inaczej wszystko śmierdzi przez parę dni.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.