Skocz do zawartości

[rękawiczki] Fox O'Neal

Valent

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja takie mam :) Kupiłem je około paźdzernika poprzedniego roku. Na zimę nie są rewelacyjne, bo jest trochę zimno w ręce. Ale na taką pogodę jak teraz są świetne. Bardzo przewiewne, mają świetne gripy, ręka trzyma się na chwycie wzorowo :D Ja za nie dałem coś około 70 zł i naprawdę są warte swojej ceny. To nie jest jakiś badziew, tylko porządna rękawica :thumbsup:  Wcześniej miałem taki wynalazek ( http://allegro.pl/pro-equipe-winter-gloves-rekawice-zimowe-roz-m-i3197400206.html ). Cena ta sama, a Fox przewyższa o kilka klas te rękawiczki PRO. Szwy zaczęly mi puszczać już po 3 miesiącach, gripy szybko się ścierały - ogólnie do bani. Jak założyłem te Fox'y, to zupełnie inna bajka :) Jeździć w nich to czysta przyjemność - zdecydowanie polecam :thumbsup:
Tym bardziej, że inne modele rękawiczek Fox'a z tej samej półki kosztują około 100-140 zł:)

Napisano

Dzięki za info  :thumbsup:  W lecie zdarzają się dni, w których krótkie rękawiczki nie dają pełnego komfortu i dlatego mnie te Fox'y zainteresowały.

A, że cena calkiem przystępna więc zaryzykuję :icon_cool:

Napisano

Czy kupujac na grouponie jest mozliwy wybor rozmiarow, bo tam nigdzie nie jest napisane o rozmiarowce tych rekawic.

Napisano

Wtedy kiedy ja je kupowałem, na allegro był tylko rozmiar L, teraz patrzyłem i też jest tylko L. Na 90% na gruponie wygląda to tak samo ;) Rękawiczki nigdy za duże ;) Zmierz sobie obwód dłoni nad kciukiem. Ja mam 23 cm i są idealne, nie za duże i nie za małe. Jeśli masz obwód dłoni + - 1 cm, to będą na Ciebie dobre :thumbsup:

Napisano

Wtedy kiedy ja je kupowałem, na allegro był tylko rozmiar L, teraz patrzyłem i też jest tylko L. Na 90% na gruponie wygląda to tak samo ;) Rękawiczki nigdy za duże ;) Zmierz sobie obwód dłoni nad kciukiem. Ja mam 23 cm i są idealne, nie za duże i nie za małe. Jeśli masz obwód dłoni + - 1 cm, to będą na Ciebie dobre :thumbsup:

Właśnie mam dokładnie 20.5 cm wiec odpadaja...

Właśnie mam dokładnie 20.5 cm wiec odpadaja...

Czy foxy dirtpawy nadaja sie do xc?

Napisano

Nadają się jak najbardziej :thumbsup:  Jak tak patrzę i porównuję na zdjęciach obydwa modele, to mogę stwierdzić że Dirtpaw'y są gorzej wentylowane. Poza róznicą w kolorystyce i w wentylacji niczym się nie różnią. Na pewno są warte swojej ceny i warto je kupić - w końcu są od Fox'a, czyli jakość będzie bardzo dobra.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Cześć,

chciałbym zakupić rękawiczki. Zastanawiam się nad pełnymi, dokładnie model FOX Monster. Jak wygląda ich użytkowanie w lecie??, bo tylko wtedy smigam na rowerze... Zastanawiam się równiez nad modelami bez palców, ale chciałbym coś bardziej chrąniącego dłoń, z dobra wentylacją i trzymaniem.

dzięki

Napisano

Cześć,

chciałbym zakupić rękawiczki. Zastanawiam się nad pełnymi, dokładnie model FOX Monster. Jak wygląda ich użytkowanie w lecie??, bo tylko wtedy smigam na rowerze... Zastanawiam się równiez nad modelami bez palców, ale chciałbym coś bardziej chrąniącego dłoń, z dobra wentylacją i trzymaniem.

dzięki

może ktoś pomóc?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...