xesfirst Napisano 18 Kwietnia 2013 Napisano 18 Kwietnia 2013 Witam.Zapewne podobne tematy przewijaly sie setki razy...Prosilbym o opinie, który z ponizszych rowerów jest warty uwagi. Wszystkie widzialem w sklepie, wszystkie mi sie podobaja i nie wiem co dalej dlatego potrzebuje Waszej ekspertyzy Z góry dzięki.Rower 1http://www.decathlon.pl/triban-5-a-id_8239801.htmlRower 2http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/defy.5/14060/64116/Rower 3http://www.amazon.co.uk/Viking-Tri-Race-59cm-Gents-18sp/dp/B004X5BQDI
qrczakzul Napisano 18 Kwietnia 2013 Napisano 18 Kwietnia 2013 Już lepiej wziąć o połowę tańszą używkę z lepszym osprzętem...
xesfirst Napisano 18 Kwietnia 2013 Autor Napisano 18 Kwietnia 2013 No tak tylko, zeby wziąć używany musialbym mieć kogoś kto mi doradzi czy dany rower jest w stanie jeszcze pojezdzic. Wybrałem więc opcję kupienia nowego z gwarancją.
RafalPolo Napisano 18 Kwietnia 2013 Napisano 18 Kwietnia 2013 1. Nie używałem, nie wiem. Osprzęt stoi nieźle jak na taką cene. 2. Typowy Giant, czyli Giant na ramie, a reszta najniższe przerzutki i klamki shimano. Hamulce jeszcze niżej. Koła wszystko giant, jak i sztyca etc, czyli tak naprawdę nie wiadomo czy to dobre. 3. Rower do triathlonu, w ten sport celujesz? Jak nie, to nie bierz go. Jak nowy to Merida 880 2012 -> Vento 1.0-> Merida 880 2013. Tak, racja dużo takich tematów było
tobo Napisano 18 Kwietnia 2013 Napisano 18 Kwietnia 2013 Komponenty z logo producenta roweru to nie jest żadna ujma ani kara, są tak samo dobre jak innych producentów w podobnym przedziale cenowym.
xesfirst Napisano 18 Kwietnia 2013 Autor Napisano 18 Kwietnia 2013 1. Nie używałem, nie wiem. Osprzęt stoi nieźle jak na taką cene. 2. Typowy Giant, czyli Giant na ramie, a reszta najniższe przerzutki i klamki shimano. Hamulce jeszcze niżej. Koła wszystko giant, jak i sztyca etc, czyli tak naprawdę nie wiadomo czy to dobre. 3. Rower do triathlonu, w ten sport celujesz? Jak nie, to nie bierz go. Jak nowy to Merida 880 2012 -> Vento 1.0-> Merida 880 2013. Tak, racja dużo takich tematów było Nie, rower nie bedzie do triathlonu. Będę na nim poprostu jeździł, może jakieś dłuższe dystanse w celach treningowych, ale na pewno nie typowe sporty kolarskie. Podane przez Ciebie modele prezentują się świetnie, ale lokalne sklepy (właśnie przejrzałem ich strony) oraz nawet ebay nie posiadaja takich w swojej ofercie
tobo Napisano 18 Kwietnia 2013 Napisano 18 Kwietnia 2013 Rower do "triatlonu" ma niewiele wspólnego z triatlonowym, poza "łóżkiem" na kierownicy, które można zdemontować w minutę. Jest na pewno dosyć ciężki nawet jak na podstawowy rower szosowy. Drugi problem to jego niedostępność
xesfirst Napisano 18 Kwietnia 2013 Autor Napisano 18 Kwietnia 2013 Znalazlem sklep, który sprzedaje Meride. Jutro tam pojade i zobacze ten rowerek. Oto link do sklepu. http://www.albanycycles.co.uk/cycles.html Moze zauywżycie jeszcze jakis ciekawy rower to dajcie znac.
vip1 Napisano 21 Kwietnia 2013 Napisano 21 Kwietnia 2013 No tak tylko, zeby wziąć używany musialbym mieć kogoś kto mi doradzi czy dany rower jest w stanie jeszcze pojezdzic. Wybrałem więc opcję kupienia nowego z gwarancją. Z uwagi na fakt, że potrzebujesz wsparcia przy ocenie stanu roweru oznacza to, że przy nowym też będziesz potrzebować wsparcia... z czym to się wiąże? Kup rower w swojej miejscowości, ewentualnie rower z neta, który będziesz mógł serwisować w swojej miejscowości. Giant i Merida to "masówka" więc prawie wszędzie jest serwis Przykład: Jestem ze Świnoujścia znajomy kupił rower z Krossa, padł mu amoś i co miał zrobić? Wysłanie całego roweru na serwis do producenta (wysyłka na własny koszt)? Pojechanie do serwisu (najbliższy 100km od niego)? Strasznie się wkurzył. Po 3 wyjazdach na naprawę (miał pecha) stwierdził że popełnił błąd, że nie kupił lokalnie lub nie sprawdził bazy serwisów. Ucz się na błędach innych
xesfirst Napisano 22 Kwietnia 2013 Autor Napisano 22 Kwietnia 2013 Masz racje. Tak zrobilem, kupilem Giant`a Defy 5 z tego roku. Dla wiekszosci starych wyjadaczy pewnie jest to smieszny model, ale mi bardzo przypasowala ta kolarzówka Poza tym jest to moj pierwszy rower szosowy wiec nie wymagam od niego mega specyfikacji. Na pewno w przyszlosci bede chcial zmienic i wtedy majac juz jakies pojecie o tego typu rowerach, wybiore cos lepszego. Dzieki za pomoc. Szerokiej drogi
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.