bajus1997 Napisano 18 Kwietnia 2013 Napisano 18 Kwietnia 2013 Witam wszystkich w nowym sezonie. Właśnie naoliwiłem rower , posmarowałem itd. Przygotowałem go do nowego sezonu. Lecz mam jeden , a mianowicie trzy problemy, które pogarszają konfort jazdy. Przejdzmy do rzeczy.. Przerzutka to cały zestaw Shimano Alivio 3:8. 1. Przy jeżdzie na przełożeniu 2-6,7,8 przy pocnym pedałowaniu przerzutka przeskakuje . Jak temu zaradzić? 2. Drugi problem polega na Tym , iż przy przełożeniu 2;2,3 łańcuch wpada za tylna kaseta , i wpada w szprychy. 3. Przy mocnym pedałowaniu , słychać strzelanie dobiegające z pedałów. Czy to wina łożysk? Pozdrawiam . Bartek
kalisiek Napisano 18 Kwietnia 2013 Napisano 18 Kwietnia 2013 1. Masz rozciągniety łańcuch i/albo zużyta kasetę 2. Masz źle wyregulowana przezutke tylnia 3. Nie wiem
Mod Team Puklus Napisano 19 Kwietnia 2013 Mod Team Napisano 19 Kwietnia 2013 1 - zaradzić temu w pewnym stopni moze przesiadka z 2 na 3 z przodu - łańcuch bardziej napięty będzie mniej skakał. Ale na pewno nie przestanie. Tutaj tylko kłania sie wymiana napędu ewentualnie jego naprawa. 2 - pokręć śruba L przy przerzutce ona ogranicza max wychylenie w stronę szprych. 3 - możliwe, możliwe też ze jest to suport, bo dźwięki sa podobne i w obu przypadkach czuć delikatne wibracje na pedałach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.